Datasnoker angrep PlanetSide 2-servere

Kan ha nasket med seg e-postadresser og passord.

De europeiske serverne til nettskytespillet PlanetSide 2 har hatt ubudne gjester. Det bekrefter serveransvarlige ProSiebenSat.1Games i et blogginnlegg.

Ifølge innlegget er det mulig at inntrengerne har knabbet med seg passord og e-postadresser i løpet av den uautoriserte serverromsteringen. De som mistenkes berørt skal ha fått beskjed om å endre passord.

– Vi greide å oppdage aktiviteten tidlig, og gjorde alt vi kunne for å korrigere problemet, hevder innlegget.

PlanetSide 2-gjengen benytter samtidig anledningen til å minne om at man ikke bør bruke samme passord flere steder, et nyttig tips nå da ingenting virker å være sikkert lenger.

Vil straffe juksere hardt

Gratisskytespillet ble lansert i fjor høst, og fikk strålende omtale den gang. I etterkant har Sony Online Entertainment vært svært aggressive med å kaste juksefanter og andre bomser ut av PlanetSide 2 – noe toppsjefen John Smedley har vært svært åpen om.

PlanetSide 2.

Senest i går kunne Smedley fortelle at de akter å gå etter enkelte av bråkmakerne med advokater om de får det til.

– Etter å selv ha sett på noen av de største juksesidene må jeg bare si at jeg er forbløffet over hvor sofistikerte noen av de er. De tjener penger på dette. Vi jobber på å ta disse fra en litt annen vinkel som jeg ikke kan gå langt inn i akkurat nå (hint: advokater er involvert). Men vi har ressursene til å bekjempe dette, og vi kommer til å fortsette å gjøre nettopp dét, fortalte Smedley på Reddit.

PlanetSide 2 kan lastes ned gratis på spillets nettside, og Sony Online Entertainment satsert i stedet på å dra inn penger gjennom mikrotransaksjoner. Gamer.nos lesere stemte forøvrig PlanetSide 2 langt opp på kåringslistene for 2012 i kategoriene beste samarbeidsopplevelse og beste konkurranseopplevelse.

Les også: – Hackerne skal ikke vinne Les også: Riot Games bøtelegger League of Legends-juksere

Siste fra forsiden