Datainnbrudd hos Crytek

Fire av Crysis-skaperens nettsteder tatt ned, og det er usikkert om passordene er trygge.

Tyske Crytek rapporterer om et brudd på sikkerheten på fire av deres nettsteder. Disse er Crytek.com, Mycryengine.com, Crydev.net og MyCrysis.com.

Ifølge en talsmann for selskapet kan de ikke utelukke at e-post-addresser og passord har blitt stjålet og dekryptert:

– Selv om det er usikkert om hendelsen ledet til kopiering og dekryptering av e-post-addresser og passord, er det mulig at brukere med kontoer på disse nettstedene har fått deres personlige data kopiert. På fredag ettermiddag begynte vi å kontakte alle de som har blitt påvirket via e-post, forteller selskapet.

Som vanlig i slike situasjoner blir alle brukere bedt om å endre passord neste gang de logger seg på en av sidene som har blitt utsatt for innbruddet. Crytek anbefaler også at alle som bruker samme innloggingsinformasjon andre steder, endrer passord der også.

Nettstedene som har blitt utsatt er fortsatt nede. Crytek sier de nå gjør det de kan for å sikre at sidene og brukerne ikke utsettes for lignende ting i fremtiden, og at de så snart de kan vil komme tilbake med mer informasjon om når brukerne kan forvente at sidene blir tilgjengelige igjen.

Dette er dessverre langt fra første gangen spillrelaterte nettsteder utsettes for datainnbrudd. I juli havnet for eksempel havnet brukernavn og passord på avveie hos Ubisoft, og for et par år siden skapte et innbrudd på PlayStation Network store overskrifter og enorme tap for Sony.

Les også: The War Z lukker serverne etter datainnbrudd

Siste fra forsiden