Datainnbrudd hos Steam

Kredittkortinformasjon og personlige data kan ha blitt hentet ut fra en database.

Spillkontoer er attraktive mål for datainnbrudd, ettersom de ofte inneholder lukrativ informasjon for folk med uedle hensikter. I verste fall kan ondsinnede angrep gi andre mennesker kredittkortinformasjonen din, noe man fryktet med det massive angrepet på PlayStation Network tidligere i år.

Dette er beskjeden du får om du prøver å logge på forumet.

Det kan se ut som om ingen tjenester er trygge, for nå har også den PC-baserte spillbutikken og -sentralen Steam blitt utsatt for et slikt angrep, ifølge en pressemelding fra Valve.

Mer eksakt skal det være forumene deres som har blitt rammet av et datainnbrudd, noe som igjen gav cyberskurkene tilgang til en database med brukernavn, krypterte passord, spillkjøp, epostadresser, postadresser og kryptert kredittkortinformasjon. Angrepet skal ha skjedd på søndag, og startet med at forumet ble vansiret. Det er nå stengt.

Ingen tegn på misbruk

Valve etterforsker saken i skrivende stund, og har foreløpig ingen bevis for at de digitale innbruddstyvene har fått tak i den krypterte kredittkortinformasjonen eller de personlige dataene. Følgelig har de heller ikke opplevd at den utsatte kredittkortinformasjonen har blitt misbrukt, men brukere anmodes om å holde et tett øye på kredittkortaktiviteten sin.

Alle med en forumkonto hos dem vil bli påkrevd å endre passord neste gang de logger inn. Det skal ikke være nødvendig å endre passord for selve tjenesten, ettersom det er separat. Du anbefales likevel å gjøre det om det er identisk med forumpassordet.

Valve sier at de gjenåpner forumene så snart de kan.

Siste fra forsiden