I oktober besøker vi Freddys pizzarestaurant for siste gang

Five Nights at Freddy 4 skal tilsynelatende avslutte serien.

Scott Cawthon

Natt til tirsdag dukket det opp et bilde på utvikler Scott Cawthons hjemmeside som avslører at vi får et nytt kapittel i de populære Five Nights at Freddy's-spillene. Siden august 2014 har det blitt lansert tre spill i grøsserserien, og dette fjerde kapittelet vil mest sannsynlig bli det siste.

Bildet viser en maltraktert utgave av spillseriens maskott, Fazbear Freddy, og ser ut til å indikere at Five Nights at Freddy's 4 blir det siste spillet i serien. Den påfølgende datoen, 31.10.2015, er mest sannsynlig lanseringsdagen.

På Halloween skjer det noe.

Det siste kapittelet?

At spillet ikke lanseres før i oktober er litt overraskende, da Five Nights at Freddy's 3 ble lansert i mars. Cawthon er vanligvis en enormt effektiv utvikler. Det gikk kun tre måneder mellom spill én og to, og fire måneder mellom spill nummer to og tre. At spill fire fortsatt er seks måneder unna kan bety at dette blir større og mer omfattende enn de forrige.

I Five Nights at Freddy's-serien inntar du rollen som sikkerhetsvakt på en familierestaurant. Dette kunne vært helt greit hadde det ikke vært for at de mekaniske dukkene som skal underholde gjestene blir levende om natten og forsøker å drepe deg. Dermed må du forskanse deg inne på kontoret ditt og stadig sjekke sikkerhetskameraene for å holde dukkene unna.

Spillene har blitt så populære at Hollywood har vist interesse. Det jobbes for tiden med utviklingen av en filmutgave av skrekksserien. Seth Grahame Smith, forfatteren av Abraham Lincoln, Vampire Hunter og David Katzenberg produserer, men prosjektet har enda ingen manusforfatter eller regissør.

Glad i skrekkspill? Da kan vi anbefale blant annet Alien: Isolation og Year Walk.

Siste fra forsiden