I rollespillet Harry Potter: Hogwarts Mystery får du være en elev på Galtvort

Utvikleren har sluppet en første kikk på mobilspillet.

Over 20 år siden publiseringen av den aller første Harry Potter-boken får millioner av fans snart muligheten til å bli en elev på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Utvikler Jam City jobber i disse dager med et rollespill til mobil, der nettopp du kan bli en elev ved magiskolen, og denne uken fikk vi vår første kikk på spillet.

Den slimete professor Slur er blant kjente fjes man får se i Harry Potter: Hogwarts Mystery.
Portkey Games

Traileren for Harry Potter: Hogwarts Mystery – som du kan se over – viser et lite glimt av det spillere skal få oppleve når spillet lanseres for iOS og Android senere i år. Ferden begynner med at man får sitt inntaksbrev til Galtvort, der man så blir sortert inn i ett av skolens fire hus – Griffing, Håsblås, Ravnklo og Smygard.

På skolen får man oppleve livet som en trollmannselev, med både timer i forskjellige fag og utforsking av Galtvorts mange hemmeligheter. Harry Potter: Hogwarts Mystery byr på gjensyn med flere kjente fjes fra bøkene, som blant annet Gygrid, professor McSnurp og professor Slur.

Harry Potter selv dukker ikke opp i spillet, og ei heller Ronny Wiltersen eller Hermine Grang. Handlingen finner nemlig sted i perioden mellom Harrys fødsel og hans første dag i førsteklasse. I stedet får vi stifte bekjentskap til Rulle Wiltersen og Nymfadora Dult, fra tiden da de var elever.

Ellers avslører traileren at vi kan vente oss diverse minispill med flerspillerelementer, som duellering og Klysekuler. Hvordan det hele vil se ut i praksis vet vi imidlertid ikke, og annet enn at det kommer en gang i 2018 er en nøyaktig lanseringsdato for Harry Potter: Hogwarts Mystery foreløpig ikke bekreftet.

Også andre Harry Potter-spill er på vei.
Pokémon GO-skaperen lager et trollmannsspill basert på utvidet virkelighet »

Siste fra forsiden