I sandkassespillet Salt får du boltre deg på det åpne hav

Seil mellom store øyer på jakt etter ressurser.

Lavaboots

Sandkassespill er i vinden som aldri før, og nå kommer ett til. Dette skiller seg imidlertid litt ut fra resten, ettersom handlingen foregår i et stort havområde fullt av øyer.

Har du husket kompass? (bilde: Lavaboots).

Spillet heter Salt, og i likhet med Minecraft byr det på en gigantisk dataskapt verden. I dette spillet er imidlertid verden lik for alle – med mindre du spesifikt ber spillet om å generere en unik verden – og dermed håper utviklerne at utforskerne vil dele erfaringene sine med hverandre.

Overlevelse og sjøreiser

Ellers dreier Salt seg om å finne det du trenger for å overleve, samt bekjempe pirater, finne skatter og komme til bunns i eldgamle mysterier. Du kan også bruke det du finner for å lage nye våpen, båter og andre hjelpemidler.

Mat må man ha. (bilde: Lavaboots).

Mye av handlingen foregår på havet – spillet har ingen funksjon for å reise umiddelbart fra sted til sted. I stedet må du navigere og seile frem og tilbake manuelt.

I motsetning til mange andre spill i denne sjangeren fokuserer utviklerne på å lage en enspilleropplevelse først og fremst. Flerspiller vurderes imidlertid som et senere tillegg.

For øyeblikket kan Salt kjøpes direkte fra utviklerne, men det er langt fra ferdig. Utviklerne har lagt ut et dokument på nettstedet sitt, hvor de forklarer hvor spillet er i utviklingen og hva som er planen fremover. En demo er også tilgjengelig.

Spillet har forøvrig også en egen Greenlight-side, hvis du vil hjelpe utviklerne å få innpass på spillbutikken Steam.

For en litt annen vri på øde øy-konseptet kan du forresten sjekke det kommende spillet Marooned.

Siste fra forsiden