I The Black Glove må du manipulere fortiden

Ambisiøst nytt spill fra en gjeng BioShock-veteraner.

Day For Night Games

I februar ble det klart at BioShock-utvikleren Irrational Games ble lagt ned. I tiden som har gått siden nedleggelsen har en gruppe Irrational-utviklere funnet sammen, og startet arbeidet på et nytt førstepersonsspill.

Kickstarter-videoen.

Spillet heter The Black Glove, og foregår på et merkelig teater der en gjeng eksentriske kunstnere holder til. Problemet er bare at det de gjør ikke fungerer så bra. Din jobb blir å manipulere fortiden deres for å få orden på nåtiden.

Spill i spillet

Hvordan dette gjøres virker fortsatt litt forvirrende, men et sentralt element er en serie spill i spillet – slik som en Wizard of Wor-inspirert arkademaskin – som du må spille for å oppnå poeng som du så kan bruke til å endre på ulike aspekter av kunstnernes fortid.

Heisann. (bilde: Day For Night Games).

Det høres veldig merkelig ut, men utviklerne har heldigvis lagt ut en videopresentasjon som viser litt av hvordan ting vil fungere. De lover at du får stor frihet under prosessen, og at resultatene av endringene dine kan være svært varierte.

Presentasjonen er ikke helt ulik den vi finner i BioShock-spillene, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at flere av utviklerne har vært direkte involvert i å forme de spillene.

Til nå har utviklerne brukt sine egne sparepenger, men nå har de startet en kampanje på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, for å sikre budsjett til å fullføre spillet sitt.

Om de klarer dette er planen å gi det ut for Windows, MacOS, Linux og «ikke-annonserte plattformer» i oktober 2015.

En annen gjeng veteraner fra Irrational Games dannet et studio som heter Fullbright Company, og lanserte i fjor et mye diskutert spill ved navn Gone Home.

Siste fra forsiden