– Ico med zombier

Flashback-skaperens neste spill virker svært spennende.

Spillveteran Paul Cuisset stod i sin tid for det klassiske actioneventyret Flashback, og nå jobber han med grøsserspillet Amy, som skal lanseres i løpet av september for PC, PS3 og Xbox 360. Spillet blir kun tilgjengelig via digital distribusjon.

Nettstedet IGN tok en titt på Amy på årets E3, og beskriver spillet som «Ico med zombier». Handlingen foregår i en fremtid hvor en meteor har ført med seg et fryktelig virus ned på jordkloden. Ikke overraskende forvandles infiserte mennesker til zombier, og samfunnet er i ferd med å bryte sammen.

Barn liker ikke zombier.

Du spiller Lana, som våkner opp etter å ha blitt slått bevisstløs i kaoset. Hennes kjente og kjære har blitt forvandlet til vandøde monstre, og når hun ser seg selv i speilet oppdager hun at den samme skjebnen venter henne selv. Ansiktet hennes har allerede blitt vansiret av viruset, og en fremtid som vandrende lik ser uungåelig ut.

Plutselig møter hun imidlertid ei lita jente som heter Amy. Hun virker forsvarsløs, og Lana bestemmer seg for å hjelpe henne. Amy er tilsynelatende immun mot viruset, men trues nå av infiserte mennesker, grusomme monstre og spesialstyrker satt inn for å renske alle spor av katastrofen.

Mørke miljøer.

Du må lede Amy gjennom de farlige miljøene og beskytte henne fra alle farene som truer. Amy er livredd, og hvis hun opplever skumle ting kan hun få panikk og til og med rømme. Samtidig kan hun hjelpe deg på mange måter, for eksempel med å løse utfordringer som krever samarbeid.

Underveis må du holde ditt eget zombievirus i sjakk, blant annet ved hjelp av medisinering. Du kan også få hjelp av Amys merkelige immunitet – bare det å gi henne en god klem vil ha en positiv effekt for helsen din.

Utviklerne lover smarte fiender, som du kan velge å slåss med (ved hjelp av improviserte våpen) eller forsøke å unngå. Sistnevnte kan bli vanskelig, for ulike typer fiender skal være spesialiserte på å oppdage ting som lukt, lyder og bevegelser, og de vil også kunne kommunisere med hverandre.

Kamp er imidlertid ikke alt; du må løse mange gåter og nøtter for å lede Amy trygt gjennom de livsfarlige miljøene.

Amy skal lanseres i september.

Siste fra forsiden