– Ico-skaperen forlater Sony

Mye tyder på at Fumito Ueda fullfører The Last Guardian som frilanser.

Ico og Shadow of the Colossus er to av de mest hyllede spillopplevelsene i senere tid, og står som noen av de fremste argumentene for at spill kan være kunst. Mannen bak de to PlayStation 2-spillene, Fumito Ueda, har følgelig også blitt en svært anerkjent spillprodusent.

I skrivende stund jobber Ueda med stadig utsatte og svært etterlengtede The Last Guardian for Sony, som har vært arbeidsgiveren hans siden slutten av nittitallet. Nå ser det ut til at resten av utviklingen gjøres på frilansbasis, ettersom Ueda visstnok har forlatt storselskapet. Det melder Eurogamer.

Det er ikke kjent når The Last Guardian kommer ut.

Oppsøker egne prosjekter

Spillnettstedet nevner ikke en spesifikk årsak til at Ueda forlater sitt eget spillstudio, Team Ico. Han ønsker etter sigende å oppsøke personlige prosjekter etter at The Last Guardian er fullført, og splittelsen med Sony skal angivelig være en av årsakene til at eventyrspillet ble forsinket og forsinket igjen.

Uedas tredje spill for Sony har ingen eksakt slippdato utover 2012, og det kommer eksklusivt til PlayStation 3. Det vites ikke om Uedas løsrivelse betyr at han skal lage flere spill, og om de i så fall kommer til andre plattformer.

Vi vurderte HD-relanseringen av Ico og Shadow of the Colossus tidligere i år, og vår anmelder konkluderte med at det er en klar og tydelig årsak til at disse spillene står som klassikere. I fjor fikk vi også en smakebit på The Last Guardian under Tokyo Game Show-messen.

Siste fra forsiden