Star Wars: The Old Republic

Ifølge rykter skal Bioware gi fra seg Star Wars: The Old Republic

EA jobber angivelig med å overføre drift av nettrollespillet til Broadsword Online.

EA

Bioware vil snart miste utvikleransvaret for Star Wars: The Old Republic. EA jobber nemlig med å overføre nettrollespillet til tredjepartsstudioet Broadsword Online Games, hevder kilder med kjennskap til situasjonen.

Situasjonen ble først avdekket i en reportasje fra IGN. Nettstedet skriver at en avtale mellom EA og Broadsword omtrent er i boks, og EA selv har bekreftet at det er i samtaler med studioet som også står bak Ultima Online og Dark Age of Camelot.

Star Wars: The Old Republic.
EA

– Nesten 12 år etter lansering er Star Wars: The Old Republic fortsatt en suksess med en stadig voksende spillerbase. Vi er så stolte av arbeidet teamet har gjort, og fremtiden til spillet er fortsatt lys, sa en talsperson for EA og fortsatte:

– Vi evaluerer hvordan vi gir spillet og teamet den beste muligheten til å vokse og utvikle seg, som inkluderer samtaler med Broadsword, et studio som spesialiserer seg på å levere nettbaserte og spillerdrevne opplevelser. Målet vårt er å gjøre det som er best for spillet og dets spillere.

Ifølge IGN driftes Star Wars: The Old Republic i dag av drøyt 70 ansatte hos Bioware. Halvparten av disse vil angivelig bli med over til Broadsword, mens resten enten må finne seg andre jobber hos EA eller pakke sakene sine.

Under Broadswords ledelse vil nettrollespillet fortsette å få nytt innhold. Bioware vil på sin side fokusere utelukkende på enspilleropplevelser, inkludert Dragon Age: Dreadwolf og det neste Mass Effect-spillet.

Vi satt stor pris på Star Wars: The Old Republic da det kom ut i 2011. Anmelder Marius Jentoftsen roste både historien og kampsystemet, og landet på åtte av ti poeng på karakterskalaen til Gamer.no.

LES OGSÅ: Ubisofts Star Wars-spill sikter angivelig mot lansering tidlig neste år »

Siste fra forsiden