Ikonisk tegneserieskytespill gjenopplives

Kultutgivelsen XIII kan gjøre comeback i høst.

XIII er opprinnelig basert på en belgisk tegneserie med samme navn, og hovedsakelig kjent for et helt unikt grafisk uttrykk. Den cel-shadede grafikken kombinerte utmerket med tegneseriestetikk, og skapte et godt om enn ujevnt spill, ifølge vår anmeldelse fra 2003.

Sånn så XIII ut.

Mange har nok lurt på hvorfor XIII aldri fikk en oppfølger, og noen måtte jo noen påta seg jobben etter hvert. Franske Anuman Interactive sitter nå med rettighetene til serien, og frister utålmodige fans med et nytt bilde på Facebook-siden sin. Her kan man lese at «konspirasjonen vender tilbake til XIII i november, på PC, Mac, iPad og iPhone».

Bildet er merket med hashtaggen #xiiidentity, et mulig hint til spillets tittel. Det er ikke kjent om det er en direkte oppfølger, eller en uavhengig historie satt i samme univers. Tegneserien fokuserer på en våpenkyndig mann med hukommelsestap, og det første spillet slutter brått, åpent for en oppfølger og uten at hukommelsen hans kommer tilbake. Identity kan altså være en passende tittel på neste kapittel.

Siste fra forsiden