Indievinner får Xbox Live Arcade-plass

Microsoft og Indie Games Festival samarbeider om en lukrativ premie.

Indie Games Festival er en årlig hyllest til uavhengige spillskapere, og gjerne de uten forutsetningene til å realisere ambisiøse prosjekter. Festivalen har også en kåring, hvor de mest spennende konseptene innen en rekke kategorier berømmes.

I år står enda mer på spill, ettersom vinnerne av en ny, Microsoft-sponset kategori får en full distribusjonspakke på Xbox Live Arcade, PC og Windows Phone 7. Det vil si at Microsoft gir dem full støtte, inkludert pengene de trenger for å fullføre prosjektet, og utgir prosjektet i noen av verdens mest populære distribusjonskanaler for småspill.

Braid er ett av mange eksempler på at en IGF-seier kan gi stor suksess.

Ifølge pressemeldingen er det også over 60 000 dollar, eller nærmere 350 000 norske kroner, i andre premier.

Suksesshistorie

Microsoft har tradisjonelt sett stilt høye krav til spillene som utgis på den digitale markedsplassen, og slipper relativt få spill på Live Arcade i løpet av et år.

Mange av de tidligere vinnerne av IGF har endt opp som storsuksesser. Minecraft, Braid, Limbo og Castle Crashers er noen eksempler på spill som har vunnet kåringen foregående år. Valve har også plukket opp finalister fra tidligere år til å bidra til merkverdige prosjekter som Portal og Portal 2.

Indie Games Festival avholdes på Game Developers Conference-messen i San Francisco, som går av stabelen mellom 5. og 9. mars neste år. Der stiller vi opp med to journalister, klare til å gi dere de ferskeste nyhetene fra kjernen av bransjen.

Vi var innom IGF i fjor, og hilste på utviklerne av det norske spillet Owlboy, som var nominert i kategorien for det beste visuelle uttrykket. De nådde dessverre ikke helt opp, men jobber fortsatt hardt med å ferdigstille det fargerike plattformspillet.

Toppbildet er hentet fra plattformspillet Limbo, som er en av IGFs tidligere vinnere.

Les også: Microsoft forsvararar dyrare Arcade-spel
Les også: PlayStation Network blomstrer i høst

Siste fra forsiden