Activision Blizzard - trakassering

Intern Activision Blizzard-gransking fant ingen bevis på at ledelsen dekket over eller ignorerte trakassering

Activision Blizzard

Etter at de omfattende anklagene om trakassering og kjønnsdiskriminering hos Activision Blizzard ble kjent for snart et år siden, dro selskapet i gang sin egen gransking av situasjonen. Nå er den kommet i mål, og ledelsen kan fortelle at ledelsen ikke gjorde noe galt.

I en melding til sine aksjonærer skriver Activision Blizzard mer spesifikt at det ikke fant bevis for at noen dekket over eller ignorerte anklager om trakassering. Det til tross for beskyldninger fra flere hold om at det var nettopp dette som skjedde.

– I motsetning til hva mange av anklagene har hevdet, har styret og eksterne rådgivere ikke funnet noen bevis som antyder at Activision Blizzard-ledelsen med vilje ignorerte eller forsøkte å dysse ned tilfeller av kjønnsdiskriminering som skjedde og som ble rapportert.

– Arbeidet har heller ikke funnet noe bevis, hverken direkte eller indirekte, på at folk i lederstillinger eller andre ansatte forsøkte å skjule informasjon fra styret, heter det i uttalelsen.

Styret erkjenner likevel at det har forekommet kjønnsdiskriminering hos Activision Blizzard. Det konkluderes riktignok med at dette ikke har vært akseptert blant ledelsen, og at dette aldri har vært et utbredt problem for selskapet.

– Opp gjennom årene har selskapet disiplinert og avskjediget ansatte på korrekt vis, for å sørge for at det vi gjør stemmer overens med våre retningslinjer. Det er ikke noe plass hos Activision Blizzard for noen som ikke respekterer våre verdier om å tilby en trygg, inklusiv og imøtekommende arbeidsplass.

I mai ble Activision Blizzard trukket for retten nok en gang i forbindelse med den pågående saken. Det nyeste søksmålet hevder at toppsjef Bobby Kotick hastet med å godkjenne salg av selskapet til Microsoft, i håp om at han selv ville unngå å stilles ansvarlig for trakasseringssakene mot Activision.

Microsoft er i ferd med å kjøpe hele Activision Blizzard, til den nette sum av over 600 milliarder kroner. Kjøpet venter på godkjenning fra amerikanske myndigheter, og det går rykter om at Kotick vil trekke seg tilbake når handelen er unnagjort.

Siste fra forsiden