Microsoft vil satse på PC-spill

Internt dokument har lekket

Bautaene bruker Fable III som første ledd i en større Windows-satsning.

Spillbloggen Kotaku har fått tak i et internt dokument hos Microsoft som angivelig skal belyse en ny og tyngre satsning på PC som spillplattform.

– Spillplattform i verdensklasse

I dokumentet, som er ment å fungere som en mal for pressetalsmenn overfor kritiske journalister, stilles det spørsmål ved hvorvidt action-rollespillet Fable III markerer en ny investering i PC-spilling for Microsoft? Og eventuelt: Hvordan skiller dette seg fra lignende, feilslåtte tiltak fra selskapet tidligere?
Microsoft vil fremme PC som spillplattform, og starter med Fable III.

Svaret lyder som følger:

– Windows er den klart største spillplattformen hva inntjening angår, og følgelig en utrolig viktig del av Microsofts forretninger. Spilling skjer i større grad på Windows enn noen annen plattform, enten det er snakk om kjernespill som Fable 3 eller enklere spill på Facebook.

Videre kan vi lese:

– Windows 7 er en spillplattform i verdensklasse, og du kan vedde på at Microsoft vil benytte den som en plattform for vidunderlig førstepartsinnhold. At Fable III lanseres til Windows såvel som Xbox 360 er et flott førstesteg, og vi vil komme med flere relaterte nyheter senere i sommer.

Dermed kan det se ut som om Microsoft atter en gang velger å gjøre et aktivt forsøk på å løfte PC som spillplattform, og at de har interesse av det kommer vel neppe som noen overraskelse med tanke på deres involvering i industrien.

Microsoft er også en av grunnleggerne av PC Gaming Alliance, en interesseorgansisasjon som ønsker å løfte PC frem i lyset som spillplattform igjen. Dette er ingen lekeklubb for smågutter, for her finner vi andre giganter som Intel, Dell, AMD, Nvidia, Activision og flere.

Også det første spillet i Fable-serien ble lansert til både PC og Xbox, mens Fable 2 kun kom ut til Xbox 360. Det stilles store krav til det tredje og siste spillet i serien, ettersom dette er en av Microsofts største eksklusive konsepter og forgjengerne har solgt nesten syv millioner eksemplarer til sammen.

Fable III kommer i salg 29. oktober. Her besøker vi igjen fantasiverdenen Albion, som er midt i en industriell revolusjon og undertrykkes av en tyrann. Du skal lede et opprør mot tyrannen, men spørsmålet er hva du gjør når du får makten? Du er kongen, du velger hvordan du vil styre landet, og alt handler i stor grad om valg og konsekvenser.

Les også
Anmeldelse:

Her er en trailer for spillet:

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden