– Jeg vil se Call of Duty råtne

EA-sjefen slenger dritt om erkekonkurrenten – men Activision biter ikke på.

Det kommer neppe som noen stor overraskelse av EA-sjef, John Riccitiello, mener at EAs Battlefield-serie er bedre enn Activisions Call of Duty-serie.

Men tidligere i sommer gikk Riccitiello lenger enn som så i uttalelsene sine, ifølge Industry Gamers. Riccitiello hevder rett og slett at Call of Duty er for de store massene, mens ekte spillere holder seg til Battlefield.

– Helt ærlig tror jeg at Modern Warfare kommer til å bli et godt spill, på en abstrakt Disney-måte å vinkle krig på. Og det er absolutt et marked for det, men vårt spill er mer autentisk. Bedre lyssetting, bedre fysikk, bedre animasjoner, bedre partikkeleffekter og bedre kjøretøy, sier Riccitiello. Videre fortsetter han:

John Riccitiello. Foto: Wikipedia

– Mange kjøpte Modern Warefare 2 for å ha det liggende på stuebordet og spilte det ikke på to måneder. Det er en form for massemarkedsspillere, og Modern Warfare kommer til å vinne disse. Spørsmålet er bare, hvis spillere kjøper vårt spill og massemarkedet kjøper deres, hvor møtes de to? Alt jeg ønsker er å se dem råtne fra innsiden og ut.

Riccitiello lar seg også provosere av Elite-tjenesten til Activision, og setter spørsmålstegn ved hvor lurt det er å lansere en slik tjeneste. Men han ønsker konkurransen fra Activision velkommen.

– Det er fantastisk for forbrukerne. Når to giganter barker sammen og kjemper om å få underholdningspengene dine, får det ikke blitt stort bedre. Jeg elsker når det skjer!

Les også: Call of Duty får ny betalingstjeneste

Det er ikke første gang Riccitiello snakker i store bokstaver. Tidligere i vinter hevdet han blant annet at EA hadde de desidert beste spillseriene.

Battlefield 3: Min er større enn din.

Activision ville ikke spille ball

Activisions Eric Hirshberg vil derimot ikke kaste seg inn i ordkrigen med erkefienden, melder Eurogamer. I en tale under den pågående Gamescom-messen hadde han følgende melding å komme med til Riccitiello:

– Konkurranse er en bra ting. Det holder oss på tå hev og sørger for at spillene blir bedre. Det er sunt! Men en ting er å ønske suksess for spillet ditt, en helt annen ting er å offentlig uttale at du ønsker konkurrenten til å mislykkes.

Hirshberg forteller også at han har blitt oppfordret uttallige ganger til å kommentere Riccitiello-uttalelsene, men har valgt å la det være – til nå.

Les også
Anmeldelse:

– Jobben min er å hjelpe de utrolig talentfulle, engasjerte teamene våre med å lage de beste spillene de kan, ikke å slenge fornærmelser rundt til andre. Faktisk føler jeg at den typen retorikk er skadelig for bransjen, sier Hirshberg.

Han mener også at det er utenkelig å se for seg slike uttalelser i andre bransjer, og hevder det er like absurd som om Dreamworks-sjefene skulle gått ut og sagt at de ønsket Toy Story dit pepperen gror.

Modern Warfare 3: Men vi har slike.

– Som en i en av de største utgiverne i bransjen ønsker jeg at så mange spill som mulig skal lykkes, uansett om det er våre spill eller ikke. Jeg ønsker at bransjen vår skal fortsette å vokse, og trekke inn nye mennesker. Når noen i bransjen gjør det bra, er det til fordel for oss alle. Jeg sier ikke bare dette som Activision-sjef, men som en spiller, sier han og fortsetter:

– Dette er ikke politikk. For at noen skal vinne, taper ikke nødvendigvis noen andre. Dette er en underholdningsbransje, en relativt ny og nyskapende bransje som på sitt beste er en kunstform. Men vi har fremdeles mye å bevise i det popkulturelle landskapet og for å gjøre det må vi fortsette å lage fantastiske spill.

Han avslutter med å oppfordre spillutviklere til å ikke kjempe om få en større bit av kaken – men at man heller fokuserer på å lage en større kake.

Hvem av de to gigantene som stikker av med flest utmerkelser og premier for spillet sitt gjenstår å se når spillene lanseres med en drøy ukes mellomrom senere i høst. Battlefield 3 er først ute med lansering 27. oktober, mens Call of Duty: Modern Warfare 3 kommer 8. november.

Det bør med andre ord være duket for et temmelig heftig spillslag når vintermørket kryper nærmere.

Les også: Sniktitt på Battlefield 3
Les også: Sniktitt på Modern Warfare 3

Siste fra forsiden