Juksemakere må spille sammen

I Max Payne 3 vil juksemakerne sendes i karantene.

Max Payne 3 har en omfattende flerspillerdel, og som vanlig i flerspillerspill er det alltid noen som ikke vil spille med rent mel i posen. Dette ødelegger opplevelsen for andre spillere, og derfor har Rockstar Games nå lovet å ta tak i problemet. Men i stedet for å sparke juksemakerne ut av spillet for godt har de en litt mer original løsning på gang.

De vil nemlig lage en egen karantenesone for juksemakerne, hvor de ikke får lov til å spille fritt på nettet. I stedet kan de kun spille mot andre bekreftede juksemakere. Rockstar sier at de kan finne på å tilgi synderne etter en stund, og at de da får lov til å spille med vanlige folk igjen. Men om de blir tatt for juksing igjen sparkes de ut for alltid.

Rockstar forteller at de planlegger å tette flere juksemetoder i kommende oppdateringer, men oppfordrer i mellomtiden alle brukere til å rapportere mistenkelige spillere til dem. Adressen du i så fall skal bruke er, passende nok, maxpayne3.banhammer@rockstargames.com, og det er viktig at du inkluderer plattform, juksemakerens ID, en beskrivelse av hva som skjedde og, aller helst, konkret bevis som en video eller et skjermbilde.

Max Payne 3 fikk en imponerende nier i vår anmeldelse, og Andrine Fangberget hadde blant annet sansen for den aktuelle flerspillerdelen:

– Å legge til en flerspillerdel er en genistrek. Når hoveddelen av spillet er såpass kort har de gjort lurt i å gi det litt mer kjøtt på beina. Mekanikkene fra enspillerdelen brukes her, med noen få ekstra finesser, og det hele fungerer overraskende godt. Her er det en rekke unike modi å prøve seg på i tillegg til de velkjente, og det gir timesvis med ekstra spilletid, skrev hun.

Les også: Max Payne blir tegneserie
Les også: Max Payne med flerspiller

Siste fra forsiden