Kan du overleve 30 dager i isødet?

Hjelpen kommer, men det gjenstår å se om du fortsatt er i live.

Mojo Bones

Etter en lang periode uten særlig mye spennende på Kickstarter har det plutselig dukket opp en rekke interessante prosjekter som kjemper om pengene våre samtidig. I går skrev vi om overlevelsesspillet The Flame in the Flood, der målet er å komme seg helskinnet ned ei elv, og i dag har vi fått nok et overlevelsesspill å ta en titt på.

Ny istid

Det heter Impact Winter, og setter deg i skoene til en lederen for en gruppe mennesker som sitter fast langt borte fra sivilisasjonen. Det er midt på vinteren, og hjelpen kommer først om 30 dager. Kan du lede din lille gruppe trygt gjennom disse dagene, eller dør dere av sult eller kulde før dere kan bli reddet?

Kickstarter-traileren.

Vinteren i Impact Winter er imidlertid litt tøffere enn de vinterne vi er vant med. Spillet foregår nemlig midt i en ny istid, etter at jordens klima har blitt ødelagt av en asteroide. Dette betyr at du vil komme over restene av sivilisasjon, hvor du forhåpentligvis kan finne nyttige hjelpemidler.

Spillet foregår i åpne miljøer, og det vil blant annet ha en døgnsyklus som du må ta hensyn til. Underveis skjer det også en rekke forskjellige ting som du må forholde deg til på ulike måter, og valgene du tar påvirker handlingen videre.

Utviklerne håper å lansere Impact Winter i november 2015, til Windows, MacOS og Linux. En konsollversjon vurderes også, men er avhengig av hvor vellykket Kickstarter-kampanjen er.

Om du liker tanken på å overleve i kulden kan du sjekke The Long Dark, et spill som allerede har gjennomført en vellykket folkefinansieringskampanje og nå er i «early access».

Siste fra forsiden