– Kinect 2 kan lese leppene dine

Ryktene går om oppfølgeren til bevegelseskontrolleren.

Kinect er et kraftig verktøy som ikke bare er til nytte for rekreasjonell spilling. Døve, psykologer og kirurger har alle fått hjelp av bevegelseskontrolleren.

Ikke alle de lovte funksjonene ble innført.

Teknologien har likevel noen svakheter. Før den ble sluppet ble vi lovt mindre etterslep enn hva faktum er per dags dato, og manglende funksjonalitet som gjenkjenning av individuelle fingre. Det kan det likevel bli en løsning på snart. Kinect 2 skal være under utvikling, ifølge Eurogamer.

Høyere oppløsning

Spillnettstedet har vært i kontakt med en anonym kilde som angivelig er tett på utviklingen av maskinvaren, og denne personen kommer med temmelig ambisiøse lovnader. Neste generasjons bevegelseskontroller skal blant annet være så presis at den kan lese lepper og oppfatte om spilleren er sint.

Dette gjør den blant annet med mer avansert stemmegjenkjenning, som skal tolke stemmeleiet til spilleren. Samtidig vil kameraets oppløsning justeres opp betraktelig, fordi de har løst en eksisterende flaskehals i USB-protokollen som struper båndbredden til Xbox-en. Ifølge kilden vil alle fremtidige Xbox-maskiner komme med Kinect 2.

Les også: Microsoft satser på barn
Les også: Skal løse Kinect-etterslep

Siste fra forsiden