Klassisk grottekravling med moderne grafikk

Rollespillet Legends of Grimrock nærmer seg lansering.

Rollespillet Legends of Grimrock har allerede fått mye positiv oppmerksomhet på nettet. Spillet fokuserer nemlig på «gammeldags» grottekravling i stil med klassikere som Dungeon Master og Lands of Lore, hvor du navigerer deg gjennom labyrintaktige huler fulle av skatter, gåter og fiender.

Som i de gamle spillene i sjangeren er bevegelsene dine begrenset til fire forskjellige retninger. Spillbrettet er delt opp i usynlige ruter, og du «hopper» fra den ene til den andre i stedet for å bevege deg fritt. Disse reglene gjelder selvsagt også for fiendene.

Hva er dette?

Samtidig som spillet bruker mekanikk vi husker fra åtti- og nittitallet, sørger det for å oppdatere grafikken slik at det fortsatt ser svært lekkert ut.

Da spillet opprinnelig ble kunngjort var det snakk om at det skulle lanseres før året var omme. Men nå har de finske utviklerne bak spillet fortalt at de i stedet ønsker å lansere det tidlig neste år.

Utviklerne har også fortalt litt om veien videre. I tillegg til å fullføre og finpusse spillet, som nå er i beta, ønsker de nå å få i stand en mulighet for at man kan forhåndsbestille det. De håper også å få lansert det på Steam så tidlig som mulig, men legger til at de for øyeblikket ikke har noen kontrakt med Valve. Det er vel usannsynlig at Valve sier nei til å ha spillet på Steam, men man skal ikke ta noe for gitt.

Les også: Blogg: Jeg gleder meg til Legends of Grimrock

Slik er betaversjonen.

Siste fra forsiden