Knights of the Old Republic II ute på Steam

Det kritikerroste Star Wars-rollespillet utgis digitalt for første gang.

Ihuga rollespillfans har kunnet glede seg over å gjenoppleve klassikere i hytt og gevær de siste par årene. Steam og Good Old Games digitale inntog har gjort det lekende lett å ta et dypdykk i arkivene uten å måtte gjøre et komplekst offerrituale for å få de nyere operativsystemene til å kjøre de gamle spillene.

Obsidians Star Wars: Knights of the Old Republic 2 er et av de spillene som, til manges forargelse, har vært utilgjengelig på de digitale tjenestene. Inntil nå.

Torsdag ble nemlig Star Wars-rollespillet fra 2005 gjort tilgjengelig på Steam for en liten hundrelapp.

Det kritikerroste spillet, som endte på 48. plass på Gamer.nos kåring av 2000-tallets beste spill, fikk mye skryt for å bygge videre på mange av rollespillkonseptene i det første Knights of the Old Republic, men fikk samtidig rapp over fingrene for å være et uferdig produkt.

Star Wars: Knights of the Old Republic II er nå ute på Steam.

Ble aldri ferdig

Spillets utviklingshistorie har et rykte på seg for å ha vært litt turbulent. Obsidian slet med tette tidsfrister, noe som gjorde at de måtte kutte en mengde med planlagt innhold som de ikke rakk å gjøre ferdig. For eksempel har produsenten Chris Avellone i ettertid uttalt at store deler av spillet ble kuttet for å nå fristene, slik som en robotfabrikk, en hel planet og flere andre områder.

Det som er litt spesielt er at mye av dette innholdet allerede var kodet inn i spillet, slik at ivrige fans kunne grave frem en hel del uferdig materiale. Ettersom mye av det kuttede innholdet fremdeles kunne graves ut, begynte flere grupper å arbeide med å putte bitene sammen, slik at KOTOR-fansen skulle kunne kose seg med det fjernede innholdet.

For bare en måneds tid siden fikk ett av disse restaureringsprosjektene en omfattende lansering. Den største gjeninnsatte biten er antageligvis robotfabrikken, men en hel haug med små og store forandringer og optimaliseringer har blitt gjort.

Modifikasjonen skal kunne spilles av med den nye Steam-utgaven.

Siste fra forsiden