Konamis aksjer er fjernet fra New York-børsen

Det ble for dyrt å være børsnotert.

Konami

Det japanske spillselskapet Konami besluttet nylig å fjerne sine aksjer fra New York-børsen med tilbakevirkende kraft til 24. april. Dette kommer frem i en offisiell pressemelding sendt ut av selskapet.

Økonomiske kostnader skal være grunnen til at selskapet trekker sine aksjer fra New York-børsen. Selskapets aksjer selger langt dårligere i New York enn i andre byer. Offisielle dokumenter levert til det amerikanske «Securities and Exchange Commission» avslører at 99,71 prosent av Konamis aksjesalg har foregått i Japan eller London.

Ingen grunn til panikk

Silent Hills ble avduket på en snodig måte i fjor, men er nå kansellert.
Konami

Det er dyrt å være notert i New York. Ifølge Michael Pachter, i en uttalelse til Polygon.com, koster det minst fem millioner dollar i året å være børsnotert i USA. Dermed sparer Konami litt under 40 millioner norske kroner hvert år ved å ikke være på New York-børsen.

Konami sier i sin pressemelding at de fortsatt vil dele sitt finansregnskap på engelsk, selv om de etter dette ikke vil være lovpålagt å gjøre det.

Selv om denne nyheten kommer på tampen av Silent Hills-kanselleringen og ryktene om uoverenstemmelser mellom Konami og Hideo Kojima, er det ingenting som knytter disse hendelsene til hverandre.

Valve har også vært i spillnyhetene i det siste over pengerelaterte strabaser:
Nå har de fjernet muligheten til å kreve penger for spillmodifikasjoner »

Siste fra forsiden