Kriserammet THQ hopper på bundle-bølgen

Den skrantende utgiveren lar deg betale hva du vil for seks spill.

Utgiveren THQ har slått seg sammen med The Humble Indie Bundle-gjengen, og lar deg nå bestemme hva du er villig til å betale for seks av deres stortitler, samt lydsporene. Spillene det er snakk om er Darksiders, Metro 2033, Red Faction: Armageddon, Company of Heroes, Company of Heroes: Opposing Fronts og Company of Heroes: Tales of Valor.

Dersom man betaler mer enn gjennomsnittet får man Saints Row: The Third med på kjøpet. Som vanlig kan du selv velge hvor mye som går til veldedighet, og denne gangen er det Child’s Play og American Red Cross som kan nyte godt av pengene.

I skrivende stund er det THQ-presidenten selv, Jason Rubin, som troner på topen av donasjonslisten, med 1050 dollar.

Dette markerer da et stort skifte fra hva Humble Bundle-konseptet tidligere har handlet om. Frem til nå har det utelukkende vært mindre utviklingsstudio som har solgt spillene sine på denne måten, og konseptet mister mye av sitt indie-preg ved å gå denne veien.

Humble Bundle bedyrer dog at de ikke kommer til å endre seg:

– Vi håper at våre kunder vil se på dette som en god ting i stedet for som en permanent endring i hva vi har gjort og kommer til å fortsette å gjøre, forteller Humble Bundle-toppen John Graham til Giant Bomb.

Foreløpig har pakken samlet inn over 2 millioner dollar.

THQ i hardt vær

Det er ingen tvil om at dette kan sees på som et PR-stunt fra THQs side. Det store utgiverhuset sliter svært hardt økonomisk for tiden, og prøver å skrape sammen det de kan for å holde skipet flytende.

Senest for et par uker siden greide de å sikre seg et lån som holder til at de klarer å betale for seg et lite stykke inn i 2013, men hva som skjer etter det er usikkert.

Det ser ut som om utgiveren kan juble litt i kjølvannet av Humble Bundle-samarbeidet. THQs aksjekurs har nemlig gått opp 38 prosent på én dag.

Les også: THQ utsetter alle sine stortitler Les også: THQ dropper Devil's Third

Siste fra forsiden