Kronerulling for norske Festival of Magic

Skaperne av det fargerike rollespillet ber om støtte på Kickstarter.

Etter at de norske spillstudioene Red Thread Games og Krillbite har hatt suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, med eventyrspillet Drømmefall Kapitler og grøsseren Among the Sleep, følger SnowCastle Games etter og forsøker å få folkets støtte til rollespillet Festival of Magic.

Ber om 1,5 millioner

I en nylansert kampanje ber de om cirka 1,5 millioner kroner fra Kickstarter-brukerne. Målet skal være å få midler til å fullføre spillet, samtidig som de selv får beholde kontrollen over prosjektet.

– Vi har valgt å kjøre en Kickstarter nå fordi det gikk så vanvittig bra på Greenlight i oktober. Uavhengig av Kickstarteren har vi et løp kjørende med forskjellige investorer, så jeg har en veldig god følelse for prosjektet, forteller spillregissør Bendik Stang til Gamer.no.

Festival of Magic er det største prosjektet SnowCastle har jobbet med til nå, og er et fargerikt kjærlighetsbrev til klassiske, japanske rollespill. Spillet inkluderer også betydelige eventyrspill-elementer, slik som gåter som må løses.

– Vi er en flokk utviklere som lager et spill vi virkelig gjerne vil spille selv, og vi elsker rolle/eventyrspill. Festival of Magic kombinerer klassisk turbasert kamp med en spennende historie og mye humor, forklarer Stang.

Festival of Magic er under utvikling for Windows, Mac OS X og Linux, samt Nintendos Wii U. Lanseringen skal etter planen finne sted i september neste år.

SnowCastle er forøvrig ikke de eneste nordboerne som ber om støtte på Kickstarter. De finske skaperne av FlatOut-serien søker midler for å lage nytt racingspill, og det ambisiøse romspillet The Mandate har flere norske utviklere med på laget.

Siste fra forsiden