Drømmefall Kapitler er finansiert

Nå setter nordmennene seg nye mål.

Det tok Ragnar Tørnquists Red Thread Games litt over én uke å samle inn de cirka 4,7 millionene norske kroner studioet hadde satt som mål for folkefinansieringskampanjen av Drømmefall Kapitler. Målet ble passert på lørdag, og i dag har kampanjen passert en ny milepæl.

Nye mål

Folkefinansieringskampanjer er nemlig sjeldent over når det opprinnelige målet passeres. Det som skjer da er at utviklerne annonserer nye mål, hvor de på ulike måter vil utvide spillet hvis kampanjen får inn mer penger.

Første delmål er passert.

Milepæl nummer to, som altså akkurat har blitt passert, var på like i underkant av 5 millioner kroner (900 000 amerikanske dollar). Den innebærer at spillet får versjoner til OSX og Linux, i tillegg til den allerede annonserte Windows-versjonen.

Om kampanjen når sin neste milepæl vil spillerne få være med på gjenoppbyggingen av et stort bibliotek i den magiske verdenen Arcadia. Om kampanjen når 5,5 millioner kroner, altså 1 million amerikanske dollar, får spillet enda mer innhold, i form av et gjensyn med en person fra Den Lengste Reisen, nemlig Abnaxus.

Red Thread Games har lagt planer for ytterligere ekstramål helt til 2 millioner amerikanske dollar, altså litt over 11 millioner kroner. Disse vil de avdekke gradvis, etter hvert som kampanjen nærmer seg målene.

Lykkelige utviklere

Da Kickstarter-kampanjen passerte Red Threads opprinnelige mål var den Oslo-baserte utvikleren raskt ute med å takke tilhengerne:

Ny konseptkunst fra spillet.

– Etter litt over én uke har vi allerede nådd målet vårt, og det er grønt lys for Drømmefall Kapitler. Dette er kun takket være dere, våre tilhengere og støttespillere. På grunn av deres generositet, entusiasme og utrettelige dedikasjon, vil historien fortsette og spillet er ikke lenger bare en vakker drøm: det er virkelighet.

De fortsatte med et løfte:

– Nå er det vår tur til å levere. Vi lover å lage det beste spillet vi overhodet har mulighet til å lage, et spill som lever opp til deres forventninger og arven etter Den Lengste Reisen-sagaen. Et spill vi alle kan være stolt av, som er verdig deres generøse gamer. Og vi vil holde dere involvert, gjennom hvert eneste steg på veien.

I forrige uke hadde vi et nettmøte med manusforfatter Dag Scheve, sjefsdesigner Martin Bruusgaard og produsent Ragnar Tørnquist. Etter litt teknisk krøll fikk de besvart nesten 90 spørsmål fra leserne våre.

Les også
Anmeldelse: Drømmefall Kapitler

Kampanjen har i skrivende stund litt over 20 dager igjen. Om alt går etter planen kommer det ferdige spillet i november 2014.

Les også: Sniktitt: Drømmefall Kapitler
Les også: Intervju med Ragnar Tørnquist om Drømmefall Kapitler

Siste fra forsiden