– Kuttet kameraet for å presse ned PlayStation 4-prisen

Sony ønsket egentlig å ha kameraet som en del av konsollpakken.

Sonys PlayStation Camera.
Barone Firenze, Shutterstock.com

Grunnen til at det ikke ligger et kamera i esken når PlayStation 4 slippes i november skyldes press fra toppsjiktet i Sony om å holde utgiftene nede. Dette melder det australske nettstedet Business Spectator som besøkte Sony i september.

Ønsket å ha med kameraet

Ifølge nettstedet var håpet opprinnelig å få med kameraet i pakken, men å samtidig selge konsollen for 3490,-. Å ha med kameraet til denne prisen ble for dyrt for selskapet, som allerede kommer til å tape penger på hver eneste solgte konsoll i høst – et tap de sikkert håper å få minket av salget av PlayStation Plus-abonnement og ekstra tilbehør.

PlayStation 4 kommer 29. november.

Toppsjef Andrew House tror dette er riktig valg for Sony, og peker på tilbakemeldingen fra publikumet.

– Tidlig i konsollens livvsyklus er det helt klart at mesteparten av de vi snakker med ønsker det fullstendige kontrollgrensesnittet, og det er ikke nødvendigvis så mye fokus på å bruke kameraet, forteller han til nettstedet.

Fokuset kan dog endres med tid, understreker House. Dermed er det ikke utenkelig at vi i fremtiden kan kjøpe konsollen med kameraet inkludert.

Konkurrent med Kinect

Vanlig kontroller var visst å foretrekke blant forbrukerne, skal vi tro Andrew House.

At kameraet ikke følger med er noe av det som skiller PlayStation 4 fra hovedkonkurrent Xbox One. Det er nemlig umulig å kjøpe Microsofts kommende konsoll uten å samtidig få Kinect-kameraet med på kjøpet.

Dette er utvilsomt litt av grunnen til at konsollen blir 500 kroner dyrere enn PlayStation 4 til å begynne med. Tidligere la Microsoft opp til at Kinect måtte være plugget inn i konsollen for at den skulle virke, men har gått tilbake på dette i etterkant.

PlayStation 4 slippes 29. november her i Norge, mens Xbox One ikke blir å se før neste år. Vi har fått lekt oss litt med begge konsollene, og har rablet ned våre inntrykk om hva vi kan vente oss av neste konsollgenerasjon.

Les også: Vi har testet Xbox One
Les også: Vi har testet PlayStation 4

Siste fra forsiden