Lager spill om sin kreftrammede sønn på 4 år

I That Dragon, Cancer får vi oppleve familiemedlemmenes fortvilelse og håp.

Joel Green ble diagnosert med kreft i begynnelsen av sitt andre leveår. Legene sa han ikke ville leve til å se sitt tredje, men de tok feil. Historien stopper dessverre ikke der, for kort tid etterpå fikk familien igjen beskjed om at de måtte forberede seg på hans død. Joel har kjempet mot kreften i totalt tre år nå, og fyller straks fem.

Faren Ryan Green og familievennen Josh Larson har til sammen over 20 år med erfaring innenfor spillbransjen. Sammen lager de noe helt spesielt, et spill som tar deg med på en reise inn livet til familiemedlemmene som venter på at deres sønn og bror skal dø.

To univers

Joel og pappa Ryan Green (Kilde: http://thatdragoncancer.com/).

I That Dragon, Cancer blir du med familien til Joel gjennom deres kamp mot kreften. Du blir tatt med inn i to univers som begge viser hver sin del av den pågående historien. Den første verdenen er den menneskelige, i form av intensivavdelingen på sykehuset. Her får du et direkte møte med følelsene og påvirkningene de har på Joels familie.

Univers nummer to tar sted på en koloniøy for spedalske, kalt Tal’el. Denne historien blir fortalt på en litt annen måte, gjennom metaforer og en surreal grafisk stil.

Omtrent hele spillet tar sted i et førstepersons perspektiv, men du vil av og til bryte med det. En journalist fra Kotaku fikk sjansen til å spille det under GDC og beskriver hvilket sterkt inntrykk hun satt igjen med etter å ha prøvd spillet.

Lever fortsatt

That Dragon, Cancer er fremdeles i produksjon (Bilde: http://thatdragoncancer.com/).

Selv om det hele kan virke ganske mørkt ønsker de to utviklerne å vise en gjennomgående tråd om håp. Han er fortsatt i live, og det driver spilleren og Joels far, videre. Dette er også en av visjonene deres, for de ønsker å vise at selv i de mest desperate tidene finnes det håp.

Noe av det som gjør dette spillet så spesielt er at historien enda ikke er spilt ferdig i det virkelige liv. Joel lever fortsatt, men er ikke kvitt kreften.

– Vi vet ikke slutten så vi kommer ikke og påstår at vi har alle svarene. Bare øyeblikk som vi håper å dele med dere, av sorg, glede, håp og å overkomme frykten for døden i skyggen av den mektige dragen, konkluderer Green på spillets nettsted.

Les også: Nylanserte Bientôt l'été byr også på en litt mer følelsesladd opplevelse

Siste fra forsiden