Led menneskeheten ut i verdensrommet

Imperiebyggespillet Horizon har oss jordboere i fokus.

Iceberg Interactive

Nittitallsklassikeren Master of Orion 2 henger fortsatt som et spøkelse over hele romstrategisjangeren, og hver gang det dukker opp et nytt strategispill satt til verdensrommet må det finne seg i å bli sammenlignet med SimTex' storslagne spill.

Spillet er ikke redd for å gå i dybden.

Horizon er et romstrategispill som har vært i «early access» en stund, og mange av spillerne som allerede har kjøpt seg innpass ser ut til å mene at det klarer seg bedre enn de fleste i sammenligningen med Master of Orion 2. Nå har utgiver Iceberg Interactive annonsert at den ferdige versjonen skal komme i salg tidlig i februar.

Turbasert kamp

En av grunnene til at nittitallsspillet trekkes frem i diskusjoner rundt Horizon er at spillet har et omfattende, turbasert kampsystem og muligheten til å skreddersy egne romskip.

Taktisk kamp.

Men det har også andre aspekter som virker spennende. I motsetning til de fleste andre spill i sjangeren har det en sentral handling, som følger menneskenes utforskning av verdensrommet. Du kan velge om du vil spille fastsatte oppdrag i «scenario»-modus eller om du vil spille «classic»-modus, som skal være fullstendig åpen.

Som vanlig i denne sjangeren er målet å bygge opp et imperium ved å utforske og kolonisere nye kloder. Underveis kan du finne rester etter for lengst utdødde sivilisasjoner, men du kan også møte ti høyst levende utenomjordiske sivilisasjoner, som du må forholde deg til.

Utgiver Iceberg Interactive har forøvrig to andre romspill i «early access». Star Lords byr på mer maktkamp i 4X-stil, mens Starpoint Gemini 2 er et åpent rollespill med taktisk romkamp.

Siste fra forsiden