Legendarisk spilldesigner forlater Sega

«Shenmue»-skaperen Yu Suzuki vil satse på sitt eget selskap.

Om Mario-skaperen Shigeru Miyamoto er den mest innflytelsesrike spilldesigneren for Nintendo, må nok Yu Suzuki kunne sies å være det samme for Sega og deres konsoller. Gjennom 28 år har han hatt ansvar for noen av deres aller største serier, som Shenmue, Virtua Fighter, Out Run og Virtua Cop. For tre år siden stiftet han også sitt eget selskap, YS NET.

I et nylig intervju med bransjenettstedet Gamasutra avslører legenden at han forlater Sega i september. Han skal fortsatt ha en slags konsulentrolle for dem, men trer offisielt av som en del av selskapets videreutviklingsavdeling. Det forventes likevel at han gjør seg ferdig med Kinect-slåssespillet han jobber på med utvikleren Premium Agency.

Shenmue er en sann kultklassiker.

Årsaken til at han velger å satse tyngre på sitt eget selskap er at han får større personlig frihet der. I jula fortalte han 1UP at Shenmue III, oppfølgeren til den svært kritikerroste eventyrserien til Dreamcast, allerede eksisterer. De rettighetene tilhører fortsatt Sega, og det er uvisst om de noen gang kommer til å spillmatisere den eksisterende historien.

Det er ikke kjent hvilke prosjekter han ønsker å ta på seg med YS NET.

Suzuki er ikke den eneste japanske spilldesigneren som forlater arbeidsgiveren sin i senere tid. Megaman-legenden Keiji Inafune forlot også Capcom nylig, etter uenigheter om hvordan spillutviklingen i selskapet burde foregå. Han holdt en av selskapets toppstillinger, og jobber i disse dager med to uannonserte prosjekter.

Toppbildet i denne saken er hentet fra Game Developers Conference sin offisielle bruker på Flickr, og benyttes i henhold til bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden