Legendariske spillserier i HD

Nå er det Metal Gear Solid og Silent Hill sin tur til å skinne.

Å tilpasse eldre, lavoppløste spillutgivelser til moderne konsoller har blitt svært populært de siste par årene. Spill som God of War, Sly Raccoon, Ico, Beyond Good and Evil og Halo: Combat Evolved har alle nyversjoner eller skal få det. Det er fortsatt mye verdi i gamle klassikere.

Nå skal også den japanske storutgiveren Konami hive seg med i leken. VG247 har bivånet en av deres pressekonferanser, og der kommer det frem at de vil gi ut nyutgaver i høydefinisjon av hele tre eldre spillserier.

Zone of the Enders: 2nd Runner.

Den største av disse er Metal Gear Solid, og det hadde allerede versert rykter om en oppussing der i gården. Denne samlingen inneholder Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater og Metal Gear Solid: Peace Walker. Sistnevnte vil være en tilpasset versjon av det som egentlig var et PSP-spill. Både Xbox 360 og PlayStation 3 får denne samlingen.

Roboter og vandøde

Vi får også et gjensyn med den velkjente skrekkspillserien Silent Hill, nærmere bestemt spill nummer to og tre. Her er det ingen lovnader om spillplattform eller utgivelsesvindu. De to spillene ble utgitt utelukkende til PlayStation 2, men det er uvisst om Sony har eksklusive rettigheter til den kritikerroste serien.

Samtidig byr de på en aldri så liten kuriositet ved å relansere Zone of the Enders, en actionspillserie hvor man styrer hissige roboter. De to spillene som skal relanseres er ikke særlig kjente for folk flest, men ble utviklet av Metal Gear Solid-skaperen Hideo Kojima. Også disse skal komme til både PlayStation 3 og Xbox 360, uten at det vites akkurat når.

Kojima bedyrer at dette ikke bare vil være gamle spill i en ny innpakning. De har også skreddersydd brukergrensesnittene for høyere oppløsninger, samt lagt til støtte for trophies og achievements.

Siste fra forsiden