Legg ut på eventyr i verdensrommet

Space Rogue er inspirert av FTL og gamle tegneserier.

Red Beat

Space Rogue er et romskipspill tydelig inspirert av det herlige og brutale spillet FTL, men med flere spennende elementer som vi ikke fant i inspirasjonskilden.

Som i FTL styrer du mannskapet ombord på et romskip, og må legge ut på eventyr i verdensrommet.. Men du starter ikke med et avansert og komplett skip, i stedet starter du med en sliten gammel skraphaug, og må oppgradere skipet etter hvert.

Romkamp og planetutforsking

Grafikkstilen skal være inspirert av klassiske tegneserier fra sekstitallet.

Underveis vil du havne i kamp i rommet, og du kan også sende teamet ditt ned på ulike planeter. Samtidig vil det fra tid til annen skje spesielle ting som du må forholde deg til.

Spillet foregår i et dataskapt univers der hver runde vil være unik, som i FTL og andre spill i «roguelike»-sjangeren. I tillegg ønsker utviklerne å implementere brukerskapt innhold, for å gjøre variasjonen enda større.

Om navnet lyder kjent er det antakeligvis fordi det også ble brukt på et romspill som kom ut i 1989. Gamle Space Rogue var en spennende sjangerblanding der vi fikk både rollespill og tredimensjonal rom-action i samme pakke.

Utviklingen av det nye spillet foregår hos Red Beat, en uavhengig spillutvikler i Ukraina. Det er deres første prosjekt, og det er ikke klart når de planlegger å lansere det.

Space Rogue er langt fra det eneste nye spillet som har hentet inspirasjon fra FTL. Vi har også spill som Galactic Princess, Out There og Steamworld Heist.

Siste fra forsiden