Sniktitt

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

Lekekassen blir kulere

Vi har sett på den neste utgaven av Disneys populære leketøysimulator.

Kaptein Amerika kan mer enn bare å spille frisbee.
Disney Interactive Studio

KØBENHAVN (Gamer.no): Da Disney lanserte Disney Infinity i fjor var det med store ambisjoner. Ikke bare skulle de utfordre Skylanders, men de søkte å overføre den barnlige fantasien fra den fysiske lekegrinda til den digitale storskjermen. Vår anmelder mente at det var et spill mange barn ville like, men var skeptisk til at man måtte kjøpe nye figurer for å ikke gå glipp av noe.

Du kjøper en startpakke som blant annet inneholder en leser og et par figurer. Når disse figurene plasseres på leseren låses de digitale versjonene av dem opp i spillet. Noen av dem har også større eventyr knyttet til seg som du kan spille igjennom. I tillegg til disse eventyrene er det også en «toybox»-modus hvor du selv kan bygge brett med de ulike elementene du har kjøpt og låst opp.

Versjon 2.0 av Disney Infinity vil fungere på samme måte, men en rekke nyvinninger og forbedringer er på plass.

Superheltene kommer

Den mest åpenbare nyheten er at en rekke figurer fra Marvels tegneserieunivers slippes løs. Først ut er Thor, Hulken, Kaptein Amerika og resten av gjengen fra The Avengers. Det vil være 20 Marvel-figurer ute når spillet slippes og flere vil komme etter hvert. Hvilke andre figurer vi får se er foreløpig hemmelig.

For å passe på at eventyrene du får spille er i den rette Marvel-ånden jobber utviklerne tett med Brian Michael Bendis. Han er en prisvinnende tegneserieforfatter som arbeider med en rekke Marvel-serier i en årrekke, og har vært med å gjenreise The Avengers-serien.

Når de nye superheltene nå suser inn i den digitale leketøyskassa fremtvinger det en del endringer i Disney Infinity. Noe av kritikkene mot spillet har vært at de spillbare figurene er ganske like å spille. I motsetning til Disney-figurene har Marvels superhelter allerede ganske fastsatte evner som differensierer dem fra hverandre. Dette måtte utviklerne ta til følge.

Ferdighetstre og større brett

Du vil nå oppleve at det er stor forskjell på å spille Hulken som er litt treig, men gjør masse skade, og Hawkeye som liker å holde fiender på avstand mens han knerter dem med buen sin. Alle figurene kommer også med et eget unikt superangrep, og den visuelle fremstillingen av superheltene er ganske stilig. Du spiller ikke som Hulken, men som en leketøysutgave av Hulken. Dermed får hele universet en gjennomført følelse av at du er i en lekeverden.

Ingen kan å denge som Hulken. (Bilde: Disney Interactive Studio)

Evnene til de ulike figurene utspiller seg ikke bare i kamp. De endrer også dramatisk hvordan du kan bevege deg rundt i universet på. Noen figurer kan fly, andre kan løpe veldig raskt, og noen kan hoppe fra hustak til hustak. En rekke kjøretøy er også tilgjengelige, og dette gjør at brettene har blitt mye større. Vi fikk blant annet se Marvels Manhatten som var betydelig romsligere enn de gamle brettene.

I tillegg til mer differensierte figurer får du også muligheten til å tilpasse evnene deres etter dine ønsker. Disney Infinity 2.0 introduserer et ferdighetstre hvor du kan bestemme hvilke evner figurene dine skal utvikle etter hvert som de når nye nivå. Du vil få muligheten til å endre valgene dine flere ganger, men dersom du ønsker å veksle mellom to utgaver av Iron Man som har fokusert på forskjellige ting så må du eie to fysiske figurer.

Disney har også gjort en hel del forbedringer i «toybox»-modusen. Blant annet er det laget et nytt system som kan generere byer eller baner for deg uten at du må fininnstille alle detaljene. De har også lagt til en funksjon slik at objekter klikker sammen når du holder dem inntil hverandre. Dette var sårt savnet i den første versjonen av spillet.

Thor, Iron Man og Black Widow er figurene som følger med i den nye startpakken, og slik ser de ut.

Tar vare på tidligere spillere

For de som allerede eier Disney Infinity så er det ingen grunn til å kaste dine gamle figurer ut med badevannet. Spillet er såkalt fremoverkompatibelt som vil si at alt innholdet til det gamle Disney Infinity vil fungere på den nye utgaven, men for å kunne bruke nye figurer må du oppgradere til versjon 2.0.

Når du flytter over de gamle figurene dine vil de bli oppgradert slik at de også har et ferdighetstre du kan utvikle. Banene dine fra «toybox» kan du også flytte over. En starterpakke med leser vil koste ca. det samme som den gjorde da Disney Infinity ble lansert, men den gamle leseren vil fortsatt fungere. Dermed kan eiere av det originale spillet slippe å kjøpe en ny startpakke og heller oppgradere spillet digitalt.

Disney er nøye på å presisere at det ikke er bare Marvel-innhold i denne utgaven. I tillegg til de Disney-figurene som allerede finnes vil det dukke opp en rekke nye. De har blant annet avslørt at Merida fra Brave-filmen og den slemme skurkedama Maleficent vil dukke opp i Disney Infinity 2.0. Det vil også bli sluppet 80 «powerdiscs» i to bølger – først med Marvel-innhold, så med Disney.

Trailer for Disney Infinity 2.0.

For barn og foreldre

– Vår visjon er å skape et spill som barn og voksne kan spille sammen. Det må være enkelt nok for barna å spille, men samtidig interessant nok for de voksne å være med også, fortalte John Blackburn som er leder for Disney Infinity-franchisen.

Blackburn forteller at «Toybox»-modusen er svært populær, og at de som bruker den sitter i timesvis og leker med mulighetene som finnes der. Derfor har de nå fokusert på å gjøre inngangsterskelen lavere slik at flere skal kunne kaste seg inn og være kreative.

– Samtidig ønsker vi å lage spennende historier, legger sjefprodusent John Vignocchi til.

– Alle historiene er helt originale. Brian Michael Bendis og Joe Quesada er veldig involvert i Disney Infinity. De har jobbet med tegneseriene, og jobber også med alle filmene. De sørger for at vi får gode og originale historier satt i Marvel-universet.

– Og før du spør, vi vet ikke om det kommer Star Wars-figurer til Disney Infinity i fremtiden, avslutter Vignocchi med et smil.

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes slippes i september 2014 til Windows, iOS, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, og Wii U. Spillet har ikke Kinect-støtte.

Siste fra forsiden