Xbox Series S

Lekkede bilder avslører at det kommer enda en Xbox-konsoll

Xbox Series S skal angivelig leve side om side med storebror Xbox Series X.

Øverst til høyre ser du Xbox Series X|S nevnt.
@zakk_exe, Twitter

Til høsten serverer både Sony og Microsoft nye konsoller, PlayStation 5 og Xbox Series X. Men det har også gått rykter om at Microsoft har enda et ess i ermet: en litt mindre kraftig konsoll kalt Xbox Series S som skal leve side om side med sin storebror. Nå virker det nå som om konsollen er avslørt.

Ifølge The Verge har det dukket opp genuine skjermbilder av eskene som huser de nye Xbox Series X-kontrollerne. Det er Twitter-bruker @zakk_exe som skal ha fått tak i en av de nye kontrollerne nå.

På pakningen kan man se at kontrolleren skal fungere med både Xbox Series X, men også Xbox Series S. Du kan selv se bildene i Tweeten nedenfor.

Antagelsen er at Series S blir som en lillebror for den mer kraftigere – og dyrere – Xbox Series X. Hvilke spesifikasjoner Series S får vet vi ikke sikkert ennå, men ryktene snakker om 7,5 GB med RAM, et grafikkort som leverer om lag 4 teraflops mot Series X sine 12,15, og den samme prosessoren som sitter i Xbox Series X. Hvorvidt konsollen får et diskdrev eller ikke er usikkert.

Slik ting er nå tipper vi at Microsoft trekker sløret av boksen om ikke alt for lenge, muligens nå i august.

Vi har faktisk hørt rykter om Xbox Series S så langt tilbake som i 2018. Da skrev vi om de to kommende konsollene til Microsoft som gikk under kodenavnene Anaconda og Lockhart. Anaconda skulle være kraftigst, mens Lockhart skulle være en billigere variant med litt mindre trøkk. Det er sannsynlig at det er disse to konsollene som har blitt til Series X og Series S nå.

Både PlayStation 5 i sine to varianter – en med diskdrev og en uten – og Xbox Series X slippes på senhøsten en gang. At Series S også kommer da er sannsynlig.

LES KOMMENTAR: Kva er det Microsoft og Sony held på med?
LES OGSÅ: Slik ser PlayStation 5 ut

Siste fra forsiden