Lekkert rollespill får Europalansering

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch kommer til vesten.

Namco Bandai har kunngjort at rollespillet Ni no Kuni: Wrath of the White Witch kommer til Europa i løpet av neste år. Spillet er under utvikling hos veteranene i Level-5 og det anerkjente animasjonsstudioet Studio Ghibli, og kommer kun til PlayStation 3.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch handler om en ung gutt ved navn Oliver, som legger ut på en reise til en parallell verden for å bli en magiker. Målet for dette er å kunne bringe tilbake hans nylig avdøde mor.

Klassisk dannelseseventyr

Underveis på Olivers reise møter han mange nye venner som vil hjelpe ham å lære og vokse. I tillegg kan han temme noen av de mange fantastiske vesnene som bor i det nye universet, og i tillegg til å være gode kjæledyr vil de da slåss for ham når han angripes av fiender.

Flott tegnefilmgrafikk.

Ved hjelp av cel-shadet grafikk har Studio Ghiblis håndtegnede animasjoner blitt gjenskapt i sanntid, og med tanke på at studioet har stått for filmer som My Neighbour Totoro, Castle in the Sky og Spirited Away betyr nok det at vi kan se frem til et grafisk slående spill.

Også musikken blir spektakulær, takket være Joe Hisaishi, som har komponert musikk til over 100 filmer inkludert mange av Studio Ghiblis storproduksjoner.

– De utrolige menneskene involvert i dette spillet gir det en stamtavle som vi sjeldent ser i spillindustrien, og det er et fantastisk tillegg til vår utgivelsesliste for 2012. Det kreves et steinhardt hjerte for å ikke bli fullstendig trollbundet av det slående universet de har skapt, sier Olivier Comte, som er seniorvisepresident hos Namco Bandai Partners i Europa.

Vi tok forøvrig en titt på spillet på Tokyo Game Show i fjor:

– Jeg har ikke fått spilt Ni No Kuni nok til å kunne få et innblikk i hvor dypt kampsystemet er – akkurat der ble jeg rimelig hemmet av språkbarrieren – og jeg kan av samme grunn ikke uttale meg om kvaliteten på selve historiefortellingen. Likevel er det ingen tvil om at Ni No Kuni ser umulig vakkert ut og spiller som en drøm. Jeg får samme godfølelsen som jeg fikk fra Level 5s egen Dragon Quest VIII i sin tid, krysset med det beste Zelda-spillene har kunnet by på i utforskingsbiten, skrev en imponert Thomas Heger i sniktitten på Gamer.no.

Siste fra forsiden