Liker du StarCraft II og bor i Oslo?

Da kan du se neste MLG-turnering på pub med likesinnede.

Sanntidsstrategispillet StarCraft II: Wings of Liberty har eksplodert som e-sport, og de mange turneringene i spillet følges av titusenvis av mennesker. Noen velger å møte opp på de aktuelle turneringene, andre liker å nyte kampene hjemme i kontorstolen. Så har du en tredje gruppe som foretrekker litt av begge deler, og samles der hvor de bor for å se kampene med andre spillere.

Intiativtakerne. (Foto: Privat)

Fenomenet kalles Barcraft, og har blitt svært populært på kort tid i USA. Tanken er at et utested stiller lokalene sine til disposisjon for villige initiativtakere, som deretter inviterer tilhengere av spillet til å samles og gjøre spillturneringer til en sosial begivenhet. Nå har konseptet nådd Norge også.

Stor interesse

Søndag om to uker, altså 20. november, arrangeres det Barcraft på utestedet Scotsman i Karl Johans Gate 17 i Oslo. Her står MLG Providence-turneringen i sentrum, Engasjementet har vært formidabelt, og i skrivende stund er det 282 ivrige mennesker som har meldt sin ankomst via arrangementets Facebook-side.

Det er studentene og StarCraft-entusiastene Marian Nicol, Erik Arnesen Andreas Quale Lavik og Kjell Wilhelmsen som tenkte at dette var en god idé, og valgte å ta kontakt med utestedet. Da hadde de allerede hørt om et lignende arrangement i Trondheim, hvor over 100 stykker møtte opp for å se forrige MLG-turnering.

Dørene åpner klokken fire, og lukkes ikke før finalen er overstått. Siden arrangementet foregår på en pub så vil det være 18-årsgrense for å delta.

Quiz og premier

StarCraft II har eksplodert som e-sport.

– Kvelden legger vi opp etter MLG-timeplanen, slik at vi får vist kampene det er mest interesse for. Det streames på flere kanaler, så vi må velge hva vi viser, men vi har flere lerret slik at vi kan vise iallefall to samtidig. I tillegg har vi quiz med premier så folk kan være sosiale i pausene, skriver arrangør Marian Nicol i en epost til Gamer.no.

Hun håper at de greier å etablere en god tradisjon for Barcraft-arrangementer i Oslo, og det aktuelle utestedet har angivelig vært veldig positivt innstilt til tiltaket. Nicol forklarer at de kommer til å forsøke å arrangere flere slike tilstelninger, og jobbe for å finne rytmen.

– Hvorfor skal det være et så bredt spekter med fotballkvelder på puber, og ingen med e-sport?, avslutter hun retorisk.

MLG Providence er et av stoppestedene i turneringsserien Major League Gaming Pro Circuit, som inviterer profesjonelle spillere i flere profilerte spill til å møtes i ulike amerikanske byer. Brorparten av de ledende spillerne i hvert spill antas å møte opp, og førstepremien i StarCraft II er på hele 50 000 amerikanske dollar, eller nesten 300 000 norske kroner.

Det avholdes også Barcraft-kvelder for MLG Providence i andre norske byer. For øyeblikket vet vi at Three Lions Pub i Trondheim gjentar suksessen neste søndag for de over 20 år. Cafe Teknokrates i Bergen skal også vise den etterlengtede turneringen. Sistnevnte krever 50 kroner i inngang og er for de på 18 år og oppover. Vet du av flere? Tips oss i kommentarfeltet!

Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Wings of Liberty

Siste fra forsiden