Lyst til å prøve Final Fantasy XIV før lansering?

Åpner betatest på PlayStation 4 allerede i februar.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn er Square Enix' nyeste nettrollespill.
Square Enix

Etter et godt PlayStation 4-slipp i november har det vært heller stille på spillfronten for konsollen, slik det ofte er like etter lansering. Om du nå er lei av middelmådige skytespill og plattformspill, piratplyndring eller hissig romskyting, og klør etter noe større å bite over byr Square Enix på en åpen betatest av nettrollespillet Final Fantasy XIV: A Realm Reborn fra 22. februar. Dette melder Square Enix i en pressemelding sendt ut mandag.

Prøveperioden skal lade opp til det endelige slippet 14. april, da med et abonnement pålydende om lag en hundrelapp i måneden etter de 30 første gratisdagene.

PlayStation 3-spillere slipper å kjøpe spillet på nytt

Du kan teste Final Fantasy XIV: A Realm Reborn i et par måneder før det kommer ut.
Square Enix

De mest ivrige har hatt muligheten til å boltre seg i Final Fantasy-ismene på Windows og PlayStation 3 siden august i fjor, så PlayStation 4-utgaven tar nok sats på å raske med seg de som ikke allerede har tatt skikkelig sats.

Om man allerede har investert i PlayStation 3-versjonen kan man dog ta steget og oppgradere til den nye konsollutgaven kostnadsfritt, uten å miste progresjon. Alt av spillerdata kan flyttes over, men det er en enveisprosess.

Spillet som fikk nytt liv

Fargerikt er det nok.

Den noe ekstravagante tittelen er, for en gangs skyld i Square Enix-katalogen, ikke valgt tilfeldig. Final Fantasy XIV kom nemlig først ut i 2010, men fikk svært hard medfart. Denne nyere utgaven fikk en heloverhaling som skulle plastre såret til de indignerte Final Fantasy-spillerne, og lykkes i stor grad med dette.

Vi i Gamer.no ble dog ikke hodestups forelsket i denne nye utgaven heller, og selv om anmelder Gøran Solbakken registrerte at det var et betydelig bedre forsøk hadde han noen innsigelser i fjor.

– Final Fantasy XIV: A Realm Reborn er imidlertid ikke et spill gjør veldig mye nytt i denne sjangeren. Utvikleren har spilt på det sikre, og det er lite i her som ikke er utprøvd allerede, meldte han før han trillet en sekser på tierterningen.

Spillet kommer dog ikke på Xbox One:
Microsofts strenge nettkrav setter en stopper for Final Fantasy XIV »

Siste fra forsiden