– Må sparke kona

Too Human-utvikleren skal ha blitt redusert til en fjerdedel av tidligere størrelse.

Mange har nok hørt historien om Too Human, det digre og ambisiøse actionrollespillet fra veteranstudioet Silicon Knights. Prosjektet fikk massiv støtte fra Microsoft, og krevde veldig mye tid og penger å få gjennomført. Da det endelig kom ut var det langt ifra så godt som ventet. I tillegg kom det aldri i nærheten av å tjene inn utviklingskostnadene.

Til tross for floppen og at Microsoft har trukket seg fra prosjektet, insisterer studiosjef Denis Dyack på at planene om en Too Human-trilogi står ved like. Det kan han godt måtte gå bort ifra. Studioet skal nemlig ha blitt tvunget til å foreta betydelig nedskjæringer, ogblitt redusert fra 97 til 25 ansatte, skriver 1Up.

Too Human var et av tidenes dyreste spill.

Det kanadiske studioet har ikke selv kommentert ryktene, som skal komme fra to uavhengige dog anonyme kilder. Silicon Knights har mottatt betydelig økonomisk støtte fra flere hold de siste årene, og var faktisk i ferd med å polstre staben allerede i fjor.

Tradisjonsrikt studio

Det vites ikke hvorfor studioet, som tidligere har utviklet kritikerroste Blood Omen: Legacy of Kain og Eternal Darkness: Sanity's Requiem, nå har endt opp med å måtte gjøre så grove nedskjæringer.

Ifølge kilden skal også studiosjefens kone, Joanne Dyack, være en av de oppsagte medarbeiderne. Hun jobbet i HR-avdelingen av selskapet.

Silicon Knights foreløpig seneste spill er X-Men: Destiny, som kom ut sist måned.

Les også: Silicon Knights saksøker Epic

Siste fra forsiden