Madden-skaper saksøker EA

Spillskaper krever store penger av Electronic Arts.

Det er nesten 23 år siden det første Madden NFL kom ut på markedet. Siden har spillene i serien solgt 85 millioner enheter og gitt Electronic Arts mer enn 4 milliarder dollar i overskudd.

Madden NFL 11.

Den kaka er det nå flere som vil ha en del av. Robin Antonick var med på å skape det originale Madden i 1988, og nå saksøker han EA. Grunnen skal være at han mener utgiveren har holdt tilbake utbetalinger Antonick burde hatt en rett til å få. Det skriver GameSpot.

Antonick mener dagens spill fortsatt i høyeste grad er basert på originalen, og at han dermed bør få en del av inntektene serien har og har hatt. Utvikleren sier at han ikke har fått noen penger fra EA siden 1992, da spillene skiftet navn fra Madden Football til Madden NFL Football.

Ifølge søksmålet skal blant annet EA-grunnlegger Trip Hawkins ha hintet frempå at man fortsatt baserer seg på Antonicks kildekode i den årlige spillserien.

Det er ikke kjent hvor stort søksmålet er, men man kan snakke i milliardklassen når man tenker på inntektene serien har hatt siden 1988.

I skivende øyeblikk har EA ikke kommentert denne saken.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden