Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Disse spillene bør du ikke gå glipp av.

1: Side 1
2: Side 2

Det går mot slutten av april, og Google Play fylles stadig opp med nye, gode spill. Denne måneden kan vi by på alt fra romveseninvasjon i maisåkeren til fruktallergiske ninjaer. Med andre ord er det mer enn nok å ta seg til, dersom du har en Android-telefon.

Jazz: Trump's Journey

På leting etter andre musikere.

Sjanger: Plattform
Pris: Gratis
Type: Android (testet), iPhone, iPad
Utvikler: Bulkypix
Last ned spillet her

Tematikken i plattformspill varierer mer og mer. I gamle dager var vi som oftest ute etter å redde prinsesser, kjempe oss ut av fangehuler, eller begge deler samtidig. I Trump’s Journey er formålet å bli en kjent jazzmusiker. Veiledet av Trumps bestemor setter vi derfor ut i det tidlige 1900-tallets New Orleans’ gater, for å finne andre musikere å spille sammen med.

Jeg ble fort sjarmert av Trump’s Journey. Spillet er meget godt gjennomført, både med tanke på grafisk uttrykk og gameplay. Siden dette ikke akkurat er en krigersk historie, er spillet først og fremst sentrert rundt å komme seg frem. I tillegg er det skjulte gjenstander rundt om kring, som seg hør og bør i denne sjangeren. Utvikleren har inkludert flere utradisjonelle mekanismer. For eksempel kan du stoppe tiden ved å spille på trompeten din. Dette åpner for morsomme teknikker for å komme seg frem, selv om det til tider blir litt vel enkelt å treffe bevegelige plattformer og lignende.

Selv om jeg har lite å utsette på Trumps karrieresprang, lot jeg meg, ironisk nok, irritere over musikk- og lydbildet. Jeg har lite å utsette på jazz, snarere tvert imot. Problemet oppstår når musikken blandes med alskens lydeffekter. Når trompeten til hovedpersonen slår inn, høres det til tider ut som en stor kakofoni. Dette er slitsomt, men heldigvis kan lyden skrus ned når det blir for ille. Totalt sett er spillet en flott opplevelse, særlig hvis man liker rolige plattformspill hvor man må tenke før man hopper.

Treemaker

Teleskoparmer er praktisk i treplantingsbransjen.

Sjanger: Plattform/hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android(testet), iPhone, iPad
Utvikler: Mikrotie
Last ned spillet her

Spill av denne typen bugner det av på smarttelefoner, men Treemaker er likevel verdt å prøve. Du spiller en lodden fyr med lange og fleksible armer, men tilsynelatende ikke-fungerende ben. Oppdraget er å plante trær, noe han gjør ved å slenge seg rundt etter armene, og lande på frøene som skal plantes. Utfordringen er derfor å komme seg frem til riktig plattform, uten å falle ned eller treffe farlige gjenstander.

Det hele er preget av et særegent, estetisk vakkert uttrykk, og god nivåutforming. Det blir mange komiske situasjoner underveis, dessverre til dels på grunn av unøyaktige kontroller. Jeg er tilbøyelig til å tilgi dette, siden utfallet stort sett gir god underholdning.

Bortsett fra litt kontrollproblemer, er dette gjennomført god underholdning, reaksjonstrening og hjernetrim i en pakke. Jeg har aldri ansett meg selv for å være en typisk treplanter, men denne gangen gjør jeg et unntak.

Les også
Valve og Star Wars-regissør skal samarbeide

Shane Reaction: Zombie Land

Mobilspill går aldri tomme for zombier.

Sjanger: Tårnforsvar
Pris: 11,31 kr
Type: Android (testet)
Utvikler: ArtBit Games
Kan kjøpes her

Zombie-baseforsvar er heller ikke mangelvare på smarttelefoner, men fra tid til annen lar jeg meg begeistre av nye varianter. Shane Reaction finner egentlig ikke på så mye nytt, og bruker de samme gamle klisjeene. Til gjengjeld er det godt gjennomført og fullt av sjarm.

Shane er en nokså vanlig fyr, som en dag våknet opp til en zombie-infisert verden. Han har forskanset seg bak et gjerde, og gjort det til en livsstil å overleve daglige bølger med angrep. Til forskjell fra mange andre spill i samme sjanger, må vi her styre hovedpersonen bak gjerdet, i tillegg til å skyte. I tillegg kan vi reparere gjerdet, hvis vi rekker det imellom bølgene av fiender.

Ut over dette er det ikke mange nye påfunn, men denne gangen er det like greit. Dette spillet viser at hjulet ikke alltid må finnes opp på nytt for å fungere. Alt i alt leverer Shane Reaction akkurat det det lover, nemlig enkel og velprøvd underholdning.

Fill the Gap

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android (testet)
Utvikler: Tournesol
Last ned spillet her

Omvendt nesten-Tetris.

Jeg må innrømme at jeg alltid har vært en stor Tetris-fan, og at det antageligvis rangerer på andreplass i listen over tidsbruk på enkeltspill. Jeg har derimot aldri hatt sansen for Tetris-kloner. Den ene halvparten av dem prøver å skape hjulet på nytt, og ender opp som en røre av liksom-oppfinnsomt gameplay. Den andre halvparten er nettopp kloner, og gir meg ingen grunn til å spille dem. Fill the Gap klarer å unngå begge deler.

Som i Tetris-kloner flest, er målet å lage rekker av brikker. I stedet for at enkeltbrikker faller nedover og treffer et tårn av mer eller mindre velplasserte brikker, er det tårnet som faller nedover. Din oppgave er å sende ut enkeltbrikker i riktig posisjon. Når du har fylt ut en full rekke, forsvinner den. Spillet er over når tårnet treffer bunnen av skjermen.

Til å begynne med var jeg nokså skeptisk, særlig siden vanskelighetsnivået var lavt. Likevel ble jeg mer og mer begeistret. Som lett og kjapp pauseunderholdning fungerer dette veldig godt. Skulle du ønske det, er det også mulig å spille mot venner på delt skjerm.

Farm Invasion USA

Jeg lurer på hvordan den maisen smaker.

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android (testet)
Utvikler: HandyGames
Last ned spillet her

Selv om jeg er oppvokst delvis på landet, har jeg aldri hatt gleden av å kjøre en diger innhøstingsmaskin. Langt mindre i en åker full av romvesener. Men på amerikanske maismarker har man mye rart, og i Farm Invasion har du muligheten til å meie ned romvesener og maiskolber på samme tid. Naturligvis er du også godt bevæpnet, som seg hør og bør for en real «redneck».

Spillet fungerer til dels som mange av «løpespillene» vi har sett den siste tiden. I tillegg til mais som skal høstes, og romvesener som skal drepes, er det plassert en mengde hindre i banene. I stedet for å hoppe for å unngå disse, som i vanlige løpespill, skifter du mellom to spor. I tillegg må du bruke våpen for å skyte de romvesenene du ikke meier ned. Dette blir temmelig hektisk til tider, men veldig vanskelig blir det aldri.

Dessverre blir banene litt ensformige i perioder, men til gjengjeld er det mye å velge i av våpen og kjøretøy. I tillegg preges spillet av gjennomgående god humor. Hvis du ønsker deg en hyggelig og absurd tur på landet, bør du ta en titt på Farm Invasion.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden