Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Lek med fargerike kladder, flyvende riddere og humoristik pek-og-klikk.

1: Side 1
2: Side 2

Det er rart hvor lange noen dager kan virke, når uker og måneder går så fort. Det kjennes ikke ut som det er en måned siden jeg anbefalte Vice City og Football Manager 13 til Android-duppedingsen din.

En ting som slår meg når jeg anmelder og leter opp alle disse spillene, er at det kommer mye spill til denne plattformen. Det er jo heller ikke rart at mange forsøker å få en bit av denne kaken, når vi i romjulen fikk høre den finske mobilutvikleren Supercell. Med sine to spill til iOS tjener de svimlende en million dollar hver dag. Og når det er slike summer å tjene, vil mange gjerne ha en bit av den kaken.

Den siste måneden har vi blant annet fått oppleve gode, gamle Galaga gjenfødt på mobil. Vi har kjempet mot fryktinngytende fargeklumper ved hjelp av frukt, og brukt et øye som fremkomstmiddel.

Run Forrest!

Temple Run 2

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Imangi Studios
Spillet kan lastes ned her

Det originale Temple Run har blitt lastet ned 170 millioner ganger. Da gir det seg litt selv at det var mange som gledet seg til oppfølgeren. Etter 13 dager har det allerede blitt lastet ned over 50 millioner ganger. Dermed slo det tidligere rekordholder Angry Birds Space ned i støvlene, som brukte trettifem dager på å greie det samme.

Spillet er i prinsippet akkurat det samme som forgjengeren. Du ser ned på spillfiguren som løper det remmer og tøy kan klare. Hakk i hel følger en illsint gorillaen med alt annet enn gode intensjoner. Du må sveipe opp, ned, høyre og ventre for å styre figuren unna de mange hindrene på veien.

De har lagt til et par nye elementer som bryter litt opp i løpingen, og gir litt mer variasjon i spillopplevelsen. Du kan slenge deg i tau og hoppe i minevogner, men det er allikevel veldig mye likt. På løpeturen samler du il tillegg inn mynter du senere kan bruke på oppgraderinger.

Løpespill som dette er populære på mobiler, og Temple Run 2 er helt klart et av de beste alternativene du har.

Super Knights

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Chillingo
Spillet kan lastes ned her

Les også
Nordisk Dota 2-liga starter til helgen

Super Knights var definitivt ikke den type spill jeg så for meg. Du styrer nemlig en ridder, som samler juveler av ulike slag ved hjelp av en gripeklo.

Dette er et fysikkspill, og hele utfordringen består i å slenge ut kloa slik at du snurrer rundt og rundt et punkt med riktig lengde slik at du får med deg alle juvelene. Du må i tillegg beholde momentet for å kaste deg videre til neste sted å hekte deg fast i.

Kontrollene fungerer veldig godt, og er enkle å forstå. Du trykker på høyre side av skjermen for å slenge ut og holde gripekloa, og slipper for å fyke videre. Ved å trykke på den venstre siden snur du retningen ridderen snurrer i. Fysikken i spillet er veldig godt, og brettene blir mer utfordrende etter hvert. Det er en god progresjon i vanskelighetsgrad, der de senere brettene har både hekser og andre utfordringer for ridderen din.

Super Knights er et fargerikt og morsomt fysikkbasert spill.

Moonlight Runner

Sjanger: Action/Arkade
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Eyad Khader
Spillet kan kjøpes her

Moonlight Runner er, i likhet med tidligere nevnte Temple Run 2, et løpespill. Her beveger du deg derimot sidelengs gjennom et nydelig, todimensjonalt univers.

Det var først og fremst grafikken som fikk meg interessert i dette spillet. Den visuelle stilen er nydelig, med sine gråtoner mikset med noen lyspunkter her og der. Det minner på mange måter om Limbo minus den dystre, skumle følelsen.

Selve kontrollen i spillet er enkel å lære seg. Figuren din løper av seg selv, og det eneste du skal gjøre er å trykke på skjermen når du vil hoppe. Til tider kan responsen være litt treg, og gjør at du bommer på et hopp du egentlig skulle ha truffet. Det er også blant de vanskeligste hoppespillene jeg har prøvd.

Frustrasjon og glede går hånd i hånd i Moonlight Runner. Det er utrolig underholdende når du får det til å flyte, og irriterende til det ekstreme når man feiler. Grafikken alene er verdt pengene, dette er et nydelig spill.

PBA Bowling Challenge

Sjanger: Sport
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Concrete Software, Inc.
Spillet kan lastes ned her

Her slipper du de skrikende ungene, den breiale tenåringsgjengen eller gutteklubben grei. Du slipper heldigvis også å ta på deg de ekle, svette bowlingskoene. Det offisielle spillet til Pro Bowlers Association er et godt alternativ om du vil slippe å ta turen til den lokale banen.

Drømmen om å dytte kjegler overende med de beste gutta i verden kan endelig oppfylles. Kjemp deg mot toppen i karrieremodusen, der tjueen av de beste forsøker å slå deg på vei mot pokalen. Blir vanlig bowlingballer for kjedelig, kan du bruke både split- og bombeballen for å gjøre jobben litt enklere. Ikke helt standard på bowlingbanen, men desto mer moro.

Det er over tretti ulike baller å samle i spillet, hver og en med sine styrker og svakheter. Disse kontrollerer du ved å først plassere ballen der du vil starte kastet. Deretter flikker du fingeren opp i den retningen du vil kaste. For å skru kula vipper du mobilen den retningen du vil at kula skal skru. Kontrolloppsettet fungerer godt, og er ganske enkelt å mestre. Med litt trening sitter strikene løst i spillet.

PBA Bowling Challenge gir mye innhold, det er morsomt å styre ballen nedover den oljede banen, og det ser pent ut.

Galaga Special Edition

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Namco Networks
Spillet kan lastes ned her

Den gode, gamle arkadeklassikeren Galaga har endelig funnet veien til lommeformatet. Det første spillet kom i arkadehaller i USA og Japan så langt tilbake som 1981. Den gangen stod romskipet fast nederst på skjermen, mens fienden beveget seg sakte nedover. I denne versjonen kan du bevege romskipet fritt rundt på skjermen, både vertikalt og horisontalt.

Ulempen er at de slemme invasjonsstyrkene også har et friere bevegelsesmønster nå. Skipene deres kommer fra alle kanter og kampene blir etterhvert herlig kaotiske. Du beveger romskipet ditt fritt rundt på skjermen ved å trykke og holde. Problemet med dette er at fingeren din i mange tilfeller da blokkerer deler av skjermen, noe som ødelegger litt av spillopplevelsen. Det kan også gjøre at du ikke ser motstanderne dine før det er for sent.

I de mest intense periodene kan spillet også slite litt med ytelsen. Bevegelsene blir litt hakkete, og holder seg ikke like smidig hele veien.

Lyden er herlig retro, og grafikken er fargerik og oppdatert. Det er et herlig sammensurium av romskip, eksplosjoner og raketter til tider, og spillet greier å bringe tilbake gode minner fra det originale spillet. Dette er en god oppdatert versjon av et klassisk spill som passer godt i mobil eller tabletform.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden