Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Spenstige cowboyblekkspruter er blant månedens utvalgte Android-spill.

1: Side 1
2: Side 2

Ninja Village

Sjanger: Strategi
Pris: 26,99 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Kairosoft Co.,Ltd
Spillet kan kjøpes her

Kjent stil som alltid.

Det er ingen ordentlig mobilspillmåned uten minst ett nytt Kairosoft-spill. Den japanske utvikleren har virkelig funnet en suksessformel etter Game Dev Story, og pumper ut spill etter spill med en relativt lik oppskrift.

Denne gangen tar vi tidsmaskinen tilbake til det føydale Japan. Her skal du bygge opp en landsby med gårdsbruk, te- og arbeidshus. Ved å utvide landsbyen skaffer du deg flere beboere, og vandrende handelsmenn som legger igjen penger. Penger brukes til å rekruttere militære tropper, forske på diverse oppgraderinger og gjøre landsbybeboerne dine sterkere.

Som alle andre spill fra denne utvikleren, er Ninja Village lett å sette seg inn i og veldig avhengighetsskapende. Det er lett å glemme tid og sted på vei mot herredømme. I tillegg til å bygge opp din egen landsby skal du også kjempe mot andre klaner, samt banditter som herjer. Før kampene setter du opp formasjoner, bestemmer hvilke mål som skal prioriteres og hvilke beboere du vil ha med deg. Selv om kampsystemet er ganske enkelt, er det allikevel mye du kan påvirke.

Ninja Village følger en kjent oppskrift, og har den sedvanlige visuelle stilen og spillmekanikken. Til tross for lite nytt er det uansett et av de bedre spillene fra Kairosoft på lenge.

Nydelig å se på.

Crumble Zone

Sjanger: Action/Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Rebel Twins
Spillet kan kjøpes her

Crumble Zone er et nydelig spill. Grafikken er ikke superavansert, men det er gjennomført og vakkert til fingerspissene.

Her styrer du et lite, grønt romvesen som desperat prøver å forsvare og redde planeten sin. Asteroider i hopetall er på kollisjonskurs, og den lille grønne mannen må rotere rundt kloden og skyte asteroidene i fillebiter. Underveis samler du opp diamanter, som kan brukes på oppgraderinger for å bedre forsvaret.

Vanskelighetsgraden øker mens tiden går, og det blir fort utfordrende. Asteroidene nærmer seg i et raskere tempo, og de øker også i antall. Kontrollene fungerer veldig godt, der du roterer til venstre eller høyre med en tommel, og skyter med den andre.

Les også
Hva tenkte spillutviklerne på her?

Jeg har blitt riktig så glad i den lille grønne fyren, og hans ensomme kamp mot steinene som faller. Jeg ønsker hele tiden å greie et nivå til, og oppnå bedre poengsum.

Nesten på høyde med konsoll.

Ravensword: Shadowlands

Sjanger: Rollespill
Pris: 39,93
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Crescent Moon Games
Spillet kan kjøpes her

Crescent Moon Games har tidligere laget Aralon: Sword and Shadow. Jeg omtalte dette forrige måned, og gav det en riktig så god poengsum.

Ravensword: Shadowlands er en oppfølger til et annet Ravensword-spill, men eneren er dessverre ikke tilgjengelig på Android. Det gjør derimot ingenting for hverken historie eller opplevelse.

Vi kastes inn i historien rett etter et enormt slag, der mennesker gjorde et siste forsøk på å stoppe mørkalvene. Midt under slaget skjedde det derimot noe, og nesten alle døde, bortsett fra deg.

Nå er det opp til helten å finne ut hva som skjedde og hvem som forårsaket hendelsen, og sørge for at det ikke skjer igjen. Verdenen handlingen foregår i er enorm, og man står fritt til å bevege seg der man vil. Som i andre lignende rollespill er det mye å utforske, mange steder å besøke og mye utstyr å samle inn. I likhet med Elder Scrolls-serien blir du også her bedre ved å gjøre ting. Blokker du mye, utvikles denne egenskapen. Dukker du stadig unna, blir du flinkere til det.

Man kontrollerer retning på figuren med venstre tommel, og bruker den høyre til å styre synsvinkel. Ulike egenskaper kommer i en egen liten verktøylinje nederst på skjermen, og kontrolloppsettet fungerer godt. Grafikken er nydelig, og ytelsen er stort sett god. Dette er Skyrim i lommeformat, med en litt svakere historie.

Samlemani!

Order & Chaos: Duels

Sjanger: Rollespill
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Gameloft
Spillet kan lastes ned her

Jeg har lite erfaring med samlekortspill. Jeg gjorde et halvhjertet forsøk fordi en kompis spilte Magic: The Gathering på ungdomsskolen, men jeg kom aldri helt inn i det.

Order & Chaos: Duels har nesten greid å få meg hektet. Til tross for en lite engasjerende historie, er det sabla gøy å utkjempe kamper ved hjelp av kort. Man starter med å velge en helt, deretter går man gjennom en rekke kamper der alt grunnleggende forklares. Dette passer bra for en novise som meg, og opplæringen gjorde en god jobb med å fortelle nok, men ikke for mye.

Etter hvert som jeg vant kamper, fikk jeg samlet inn flere kort. Jeg merket fort at samlemanien satt løst, og jeg fikk nye kort i et fint tempo. Utover i spillet går det lenger tid mellom hvert kort, og man kan også handle med runer man vinner i spillet. De er imidlertid sjeldne, og tiden mellom de virkelig gode kortene øker.

Spillets største svakhet ligger i at progresjonen etter et visst punkt er nærmest basert på at man skal kjøpe seg flere kort. Spillet i seg selv er gratis, men man blir nesten tvunget til å bruke penger for å komme seg noe særlig videre.

Uansett er Order & Chaos: Duels et vellaget spill, med en gjennomført visuell stil. Menyene er flotte, logiske og strømlinjeformet. Lite føles overflødig, og dette er helt klart et kvalitetsspill. Det kiler i samlemanien, kortene sitter løst og kampene er morsomme.

Hvem skal du redde først?

Emergency

Sjanger:
Pris: 19,95 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Promotion Software GmbH
Spillet kan kjøpes her

Det er muligens mange som er godt kjent med dette spillet. Det har vært tilgjengelig på iPhone og iPad en god stund, men har først nå kommet til den kjære androiden.

I Emergency skal du styre redningspersonell på forskjellige ulykker. Disse består av alt fra togkræsj til store branner, og det er opp til deg å prioritere og sende de rette mannskapene til rett plass. Det er totalt 13 ulike oppdrag i spillet, og etter hver redningsaksjon blir innsatsen din vurdert.

Det kan kanskje høres litt grotesk ut, men det er riktig så morsomt å prøve ut ulike prioriteringer for å se hva som lønner seg. Skal du sende brannmenn til å slukke brannen, eller skjære ofre ut av biler og fly? Det er slike vurderinger spillet setter deg til å gjøre hele veien. Presentasjonen er det ingenting å si på, og både grafikk og lyd holder høy klasse. Kontrollene er enkle, du klikker på den enheten du vil flytte, og klikker igjen der du vil ha den.

Emergency er et spill som passer for de som liker litt taktisk tenking, samt alle som en eller annen gang har hatt en liten drøm om å bli brannmann.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden