Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Spenstige cowboyblekkspruter er blant månedens utvalgte Android-spill.

1: Side 1
2: Side 2

En lang og kald vinter begynner å slippe taket. Påsken er over oss, og mange steker den kritthvite huden som svor på en ribbe i solveggen på et fjell et eller annet sted i den norske fjellheimen.

Da kan jeg berolige med at det i løpet av den siste måneden har kommet en rekke godbiter å slå ihjel tiden med på hytta. Enten du har tatt med nettbrettet, eller bare har telefon kan jeg love deg mange timer med moro med denne månedens utvalgte.

I mars har vi funnet en god blanding spill, med cowboyblekkspruter, klønete romkapteiner og massive rollespill.

Mange armer å holde styr på.

Squids Wild West

Sjanger: Action
Pris: 11,13 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: STRASTAR Communications
Spillet kan kjøpes her

Hva får du om du blander turbasert strategi med noen elementer fra rollespill, slenger på en neve vill vest, og hiver i en gjeng blekkspruter?

Svaret er Squids Wild West, et sjarmerende og lettbeint spill. Dette er en oppfølger, men det er langt ifra nødvendig å ha spilt eneren for å få glede av spillet. Historien blir forklart, og etter kort tid er alt lagt til rette for å bli kjent med gjengen. Vi får igjen stifte bekjentskap med Steev, Vahine og Winnick, for å nevne noen. Figurene er sjarmerende, og det er lett å like rollelisten.

I all hovedsak skal disse figurene slenges rundt på ulike brett. Man gjør det ved å dra i tentaklene deres, og rotere for å bestemme retning. Selve spillmekanikken er enkel å lære og mestre. Utfordringen ligger i å planlegge hvilke fiender som skal tas først, og å beregne avstand og videre trekk. Satt sammen med de ulike egenskapene til heltene våre, der noen leger skade og andre skyter fra avstand, byr hvert brett på en god utfordring.

Squids Wild West er et enkelt og morsomt spill som ikke overkompliserer noe. Det er lett å lære, har mye innhold som kan samles inn og gjennomføres, og har en flott visuell stil.

Ovenfra og ned.

Heroes of Destiny

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Glu Mobile
Spillet kan lastes ned her

Les også
Dragonborn til PC og PS3

Heroes of Destiny er et tredimensjonalt rollespill med nydelig grafikk. Her tar du kontroll over tre helter, som sammen skal bekjempe stadig tøffere fiender.

Fiendene bekjempes ved å trykke på en av heltene, og dra markøren over til fienden du vil at helten skal angripe. Det er veldig enkelt og intuitivt, og kontrollene fungerer godt. Heltene har ulike roller. Mye av utfordringen ligger i å plassere dem riktig, og bestemme hvem som skal angripe hvor. Noen helter tåler mer skade, mens andre helbreder eller gjør store mengder skade fra avstand. Egenskapene og klassene er ikke ulikt det vi har sett i en rekke online-rollespill de senere årene.

Det er mange nivåer å gå gjennom, og du kan gjøre alle om igjen på flere vanskelighetsnivåer. Etterhvert får du muligheten til å ta med et fjerde medlem til gruppa, og det finnes mange helter å låse opp. Du må imidlertid bruke mye tid på å samle penger i spillet for å få råd til en av de andre heltene uten å kjøpe de for ekte penger. Jeg skulle ønske utvikleren ikke hadde lagt denne prisen så høyt, da det er nesten umulig å få samlet inn nok bare ved å spille.

Uansett er Heroes of Destiny et veldig vellaget og underholdende spill, som i tillegg kan nytes i lange drag uten å koste en eneste krone.

Fore!

Super Stickman Golf 2

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Noodlecake Studios Inc
Spillet kan lastes ned her

Oppfølgeren til det populære golfspillet Super Stickman Golf er større og mer utfordrende, og fylt med all slags galskap du ikke hadde forventet å finne i et golfspill.

Utvikleren har pakket 180 golfhull i spillet, 28 hatter som kan samles inn, 10 ulike golfspillere og et hav av «achievements» du kan oppnå. Dette kan du velge å gjøre på egenhånd, eller mot andre mennesker i en turbasert flerspillerdel.

Ved hjelp av en rekke nye egenskaper og et mangfold av elementer, som magneter, portaler og bevegelige hindre, er ingen av brettene like. Dermed er det god variasjon hele veien. Dette er urealistisk og morsom golf, hele tiden med en utfordring. Kontrollene er enkle å lære, og kunsten består i å vurdere med hvilken kraft og retning ballen skal slås for å nå hullet med færrest mulig slag.

Super Stickman Golf 2 er et perfekt spill når du bare har fem minutter nå og da, og vil ha en kjapp spilleøkt. Et hull tar ikke lange tiden, og et nytt ligger alltid å lurer, klar for å lokke deg til å bare ta en runde til.

Heldigvis har du med deg hjelp til enhver tid.

Chaos Rings 2

Sjanger: Rollespill
Pris: 112 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: SQUARE ENIX Co.,Ltd.
Spillet kan kjøpes her

Square Enix viser at det definitivt er mulig å lage et nydelig rollespill, også i mobilformat.

En høy prislapp gjør nok at mange vegrer seg for denne tittelen, men det er vel verdt investeringen om dette er din type spill. Kampsystemet er forbedret og utviklet sammenlignet med eneren, og grafikken er rett og slett imponerende.

Hovedpersonen denne gangen er Darwin, og han blir fortalt at han må ofre mennesker fra sin fortid for å redde verden fra undergang. I likhet med forgjengeren utforsker man de ulike stedene med en gruppe på to personer, og utover i spillet står du fritt til å velge hvem du vil ha med deg. Kampene er turbaserte, med en god miks av magi, nærkamp og tilkalling av vesener som kjemper for deg. Du har mange muligheter til å påvirke hvordan og med hvilke evner du vil bekjempe alle monstrene, og kampsystemet er komplisert og engasjerende.

Det svakeste ved Chaos Rings 2 er historien. Den er litt vel platt, og til tider litt langdryg og uengasjerende. Miljøene du tas med i er derimot adskillig bedre. Her har du flotte naturområder og store byer, alt sammen flott laget og spennende å utforske. I tillegg kan du bare nå visse steder om du har tatt med den rette figuren, noe som øker lysten til å gå tilbake flere ganger.

Et godt, og akkurat passe komplisert kampsystem, samt en spennende verden å utforske gjør dette spillet verdt den høye prislappen.

Morsom visuell stil.

Kaptain Brawe

Sjanger: Eventyr
Pris: Gratis demo (fullversjon kjøpes i spillet)
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: G5 Entertainment
Spillet kan lastes ned her

Eventyrspillet Kaptain Brawe gir meg litt Monkey Island-vibber. Det stammer sikkert fra den visuelle stilen, som kan ligne på de nye versjonene av klassikeren. I tillegg har det en herlig humoristisk undertone, og mange morsomme dialoger som gjorde at jeg koste med gjennom hele spillet.

I løpet av spillets gang skal du ikke bare være Kaptain Brawe. I tillegg til å møte en rekke andre rare figurer styrer du to andre helter gjennom historien. Du må løse ulike gåter med alle tre, og vanskelighetsgraden er godt balansert. Dette er et klassisk pek-og-klikkspill, og all kontroll foregår ved å trykke og dra. Du kan kombinere ulike gjenstander, eller bruke de på elementer i miljøet du befinner deg i.

Kaptain Brawe byr på to spillmodi, en lett og en vanskelig uten hint og hjelp underveis. Hvilken du velger er helt opp til deg, men jeg mistenker at du uansett vil få en god opplevelse. Humoren sitter løst, persongalleriet er morsomt og historien er god.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden