Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Her er de beste nyhetene for iOS, Windows Phone og Android.

1: Side 1
2: Side 2

Hver eneste måned de siste årene har Gamer.no servert spillanbefalinger til Android og iOS i to separate artikler, med ti spill i hver sak.

Nå prøver vi noe nytt: Fra og med denne måneden samles alle mobilanbefalinger til én sak der vi leter oss frem til juvelene. Samtidig innlemmer vi for første gang Windows Phone som en del av dekningen, etter ønske fra mange lesere. Med disse endringene håper vi å dekke et enda bredere spekter av mobilspill.

Foregående måned har gitt oss mange virkelig gode spill fra både kjente og ukjente utviklere. Her finner du flotte eventyrspill, utfordrende plattformere og herlige strategiperler. La oss sette i gang:

Flott grafikk.

Contre Jour

Sjanger: Plattform
System: Android, iPhone, iPad, Windows Phone
Utvikler: Chillingo

Last ned Contre Jour: iOS / Android / Windows Phone (Pris 7-21 kroner)

Det første som fenget meg med Contre Jour var grafikken. Det ser ut som en blanding av World of Goo og Limbo, med vakre og enkle gråtoner. Lydbildet er med å skape en nydelig stemning, og alle brettene jeg har jobbet meg gjennom så langt har vært flotte.

I Contre Jour skal du hjelpe den lille fyren Petit å samle stjerner. Får du tak i alle i løpet av brettet kommer du videre til neste brett. Du styrer ikke Petit direkte, men manipulerer verdenen og omgivelsene rundt han.

Du kan flytte på bakken, og både heve og senke den for å rulle ham avgårde. Utover i nivåene dukker det opp tentakler han kan festes til og slenges fra, geysirer som skyter han i været og portaler. Vanskelighetsgraden øker og flere av brettene er på grensen til umulig.

Kontrollene fungerer godt både på nettbrett og telefon, selv om de mest kompliserte brettene var hakket lettere på nettbrettet. Dette fordi det rett og slett var litt mer plass å trykke på.

Uavhengig av plattform er Contre Jour et av de vakreste og beste fysikkplattformspillene jeg har spilt. Jeg er klar over at dette ikke er et nytt spill, det har vært ute for iOS og Android en god stund, men først nå er det tilgjengelig for Windows Phone også.

Morsom strategi.
Les også
Utforsk en gigantisk øy i Frontiers

Skulls of the Shogun

Sjanger: Strategi
System: Windows Phone
Utvikler: 17 Bit

Last ned Skulls of the Shogun: Windows Phone (Pris 35 kroner)

Møt General Akamoto. En hensynsløs general som stikkes i ryggen, og våkner opp på den døde siden. Strippet for alle undersåtter, og uten den respekten han selv føler han fortjener må han ta opp kampen mot fiendens mange styrker.

Skulls of the Shogun er et turbasert strategispill der du får gjøre fem ting med dine enheter, før fienden gjør sine fem trekk. Kampene går ut på å plassere enheter rundt på området du kriger på, og du vinner ved å drepe fienden før han tar deg.

Du har tre ulike typer hovedenheter: infanteri, kavalri og bueskyttere. Alle er bra på sine ting, og det gjelder å utnytte styrkene til hver enkelt enhet. I tillegg til dette får du etterhvert mer fargerike kompaner å styre i kampene. Disse kan ha magiske egenskaper, muligheten til å lege skade eller flytte andre enheter rundt på kartet.

Taktikkeriet er underholdende og historien er artig å følge. Styringen av enhetene fungerer godt, men det kan til tider være litt lite plass å trykke på. Kampene er intense, vanskelige og med mye dybde og grafikken i spillet er gjennomført til fingerspissene. Dette er kvalitet fra ende til annen, og alle med en Windows-telefon burde unne seg denne juvelen.

Klossete moro.

Survivalcraft

Sjanger: Plattform
System: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Chillingo

Last ned Survivalcraft: iOS / Android (Pris 25-28 kroner)

La meg bare få det ut med en gang. Det er liten tvil om at dette spillet har hentet all inspirasjon fra Minecraft. Til tross for dette har spillet flere egne ideer, og opplevelsen skiller seg fra Minecraft.

Her blir du satt av på en øde øy alene med et eneste mål - overleve. I motsetning til Minecraft finnes det adskillig mer farer i dette spillet. Øyas dyreliv er rikt og mangfoldig, og uheldigvis for deg er mange av dyrene både store og sultne på litt mannebein. Jeg har blitt spist av både bjørner og ulver i mine desperate forsøk på å overleve.

Du lager verktøy og hus på samme måte som Minecraft, akkurat når det gjelder slike mekanikker i spillet er det lite nytt å se. Du kan derimot ri på hester og andre dyr, noe som kan være svært nyttig til tider.

Grafikken i spillet ligner inspirasjonen, men er kanskje hakket mer polert enn mobilversjonen til Minecraft. Kontrollene fungerer godt, der du styrer retning med høyre tommel og hvor du ser med venstre. Jeg synes spillet fungerer best på telefon sammenlignet med nettbrett, rett og slett fordi størrelsen på nettbrettet gjorde at det jeg måtte flytte hendene litt vel mye når jeg skulle trykke på noe.

Survivalcraft rir på popularitetsbølgen til Minecraft, det er helt tydelig. Uansett er spillet vellaget, spennende og det gir en annerledes spillopplevelse. Her er det mer råbarket overlevelse, en kamp mot natur og dyr, og mindre bygging av firkantede klosser.

Hopp og sprett.

Gravity Guy 2

Sjanger: Plattform
System: iPhone, iPad, Windows Phone
Utvikler: Miniclip Games

Last ned Gravity Guy 2: iOS / Windows Phone (Pris 7-21 kroner)

Nok et «endless runner»-spill, denne gangen oppfølgeren til det populære Gravity Guy. Du har to mål i spillet, der det ene er å styre den løpevillige fyren så langt som overhodet mulig. Det andre er å samle sammen så mange mynter du bare greier på veien.

Ganske enkelt, men du verden så vanskelig det kan være. Spillet er todimensjonalt, og du har to ting du kan gjøre. Trykker du i venstre hjørne av skjermen hopper du. Dobbeltrykk er et litt høyere hopp. Trykker du i høyre hjørne hever du gulvet du løper på som en plattform.

Det er disse to manøvrene du skal bruke til å hoppe deg gjennom meter på meter med hindring. I starten er de ganske lette, og er i all hovedsak glipper i gulvet du må komme deg over. Etterhvert er det hindringer oppe og nede, og mynter som prøver å lure deg ned i vanskelige passasjer.

Det har kommet mange ulike typer løpespill som er veldig populære på det mobile formatet den siste tiden. Gravity Guy 2 er ikke det flotteste å se på, men det er både morsomt og underholdende å spille. Vanskelighetsgraden er høy, og det gode suget etter å bare ta et forsøk til er helt klart til stede.

Spillet fungerer godt på alle plattformer og operativsystem.

Ikke akkurat enkelt.

Impossible Road

Sjanger: Plattform
System: iPhone, iPad
Utvikler: Kevin Ng

Last ned Impossible Road: iOS (Pris 14 kroner)

Definitivt månedens vanskeligste spill, men også det spillet jeg har gledet meg mest over å være best i kameratgjengen i.

Enkelt forklart skal du styre en ball nedover en uendelig vei. Dessverre for deg er ikke veien rett, det er hopp på veien og ingen gjerder. Mitt aller første forsøk varte bokstavelig talt i 1 sekund. Ballen styres ganske enkelt til høyre og venstre ved å trykke på den siden du vil. Kontrollene er lette å lære, men spillet er desto vanskeligere.

Hoppene skyter deg nemlig av banen, noe som gjør at du hele tiden må styre deg inn igjen. Det er ingenting som holder deg på veien, men faller du utenfor kan du være heldig og komme deg på igjen lenger ned. Såre enkelt, og veldig lite annet å gjøre, men vanskelighetsgraden og suget etter noen ekstra poeng er vanedannende som sjokoladesaus på vaniljeis om sommeren.

en visuelle stilen i spillet er særegen i all sin enkelhet, med få farger og et uttrykk det er behagelig å se på. Musikken står i stil, og bygger opp under det visuelle.

Impossible Road fungerer bra på både nettbrett og telefon, og er verdig en plass blant månedens anbefalinger.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden