Feature

Månedens anbefalte mobilspill

Her er de beste nyhetene for iOS, Windows Phone og Android.

1: Side 1
2: Side 2

Leviathan: Warships

Sjanger: Strategi
System: Android, iPad (kun nettbrett)
Utvikler: Paradox Interactive

Last ned Leviathan: Warships: iOS / Android (Pris 28-35 kroner)

Vann, øyer og båter.

Leviathan: Warships er et ambisiøst spill fra utvikler Pieces Interactive. Spillet kommer ikke bare på nettbrett, men er også tilgjengelig på PC. En av de morsomste tingene utvikleren har gjort, er å gi deg muligheten til å fortsette spillene dine på tvers av plattform du spiller på.

Det vil si at du kan sitte hjemme på PC-en din, skru av og løpe til bussen. Slå på nettbrettet, og vips så fortsetter du båtkampene på vei til skolen. Spennende nytenkning, og ganske sikkert ikke siste gangen vi får se dette.

I Leviathan: Warships skal du sette sammen og styre din egen flåte med krigsskip mot andre spillere. Byggingen av flåten er nesten like morsom som selve kampene, og jeg har brukt flerfoldige timer på å finne den rette sammensetningen. Tunge, trege skip fulle av heftige skytevåpen eller raske, mobile båter som smetter unna tung skyts. Her finnes noe for enhver smak.

Kartene kampene foregår på er passe store, og det går sjelden lang tid før man finner motstanderen. Spillet er turbasert, med to faser. En planleggingsfase, der du bestemmer hvor skipet skal kjøre, og hvor det eventuelt skal skyte. Så følger utførelsesfasen, der alle trekkene du har bestemt utføres. Da har du ingen kontroll på hendelsene, og må se skipet ditt synke til bunns uten mulighet til å påvirke noe.

Spillet har en enspillerkampanje, men det er uten tvil best når du spiller mot andre spillere. Du kan ha mange kamper gående samtidig, og brukergrensesnittet er oversiktlig og godt.

En perle av et strategispill på vann som viser potensiale til spill på nettbrett.

Vroom vroom!

Fast & Furious 6: The Game

Sjanger: Action
System: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Kabam

Les også
The Path-skaperne med nytt spill

Last ned Fast & Furious 6: The Game: iOS / Android (Gratis)

Fast & Furious 6: The Game er et bilspill der du styrer bilen på samme måte som CSR Racing. Du styrer verken ratt eller gass i bilen, men må treffe riktig med start, gir og drifting gjennom svinger.

Alt gjøres ved å trykke på ulike knapper på skjermen. Kontrollene er lette å lære seg, og er likt både på nettbrett og telefon.

I og med at spillet har filmlisensen i ryggsekken, hives du inn i en historie sammen med alle de kjente figurene fra filmene. Som fersking begynner du selvsagt nederst på rangstigen, og må jobbe deg til bedre biler og mer respekt. Historien spillet forteller er helt grei, og gir et godt bakteppe for alle løpene du kjører.

Grafikk og lyd er spillets store styrke. Det er velpolert og ser fantastisk ut. Bilene er flotte, og musikken står i stil til filmene.

Dessverre legges mye av spillet opp til at du skal bruke penger. Kjøp gullmynter, kjøp deg raskere reparasjoner og fyll tanken raskere. Utover i spillet blir du nærmest tvunget til å bruke penger for å komme deg videre, noe som bare er irriterende. Spillet er underholdende og bra, men å nesten tvinge spillere til å bruke penger er unødvendig.

Til tross for dette er Fast & Furious 6: The Game morsomt å sløse bort litt tid på, og selve kjøringen og oppgradering av bilene er underholdende og bra.

Enkel, men virkningsfull grafikk.

The Silent Age

Sjanger: Eventyr
System: iPhone, iPad
Utvikler: House on Fire

Last ned The Silent Age: iOS (Gratis)

The Silent Age er et episodebasert pek og klikk-eventyr. Her går man inn i rollen som Joe, en vaktmester hos et sikkerhetsfirma i USA i 1972. En tilsynelatende helt vanlig dag på jobben tar en ny retning når Joe finner en døende mann på gulvet.

Mannen forteller at han kommer fra fremtiden, og at det er opp til Joe å redde menneskene fra utslettelse. Han gir Joe en tidsreisemaskin rett før han tar sin siste pust.

Tempoet i spillet er rolig med en minimalistisk presentasjon. Det er måten det hele smelter sammen på som er så suggerende. Musikk og lyd danner et mykt bakteppe til den rolige og litt ubehagelige stemningen. Grafikken er enkel, men samtidig pen og gjennomført. Kontrollene er også ukompliserte, du trykker ganske enkelt dit du vil Joe skal gå, eller den gjenstanden du vil han skal manipulere eller bruke.

Gåtene man blir presentert for i spillet er akkurat passe vanskelige. Jeg opplevde sjelden å stå fast slik at jeg mistet motivasjon, men samtidig ble de små grå satt på prøve rett som det var. Neste steg er alltid innenfor rekkevidde, selv når tidsreiser etterhvert blir en stor del av gåteløsningen. Du flytter deg fram til 2012 ved å bruke maskinen, men befinner deg på akkurat samme geografiske sted. Blant annet kan rom som ikke er åpne i fortiden være det i fremtiden.

Historien er velskrevet og spennende, med dialoger som holder et meget høyt nivå. Alt i spillet kjennes gjennomtenkt og vellaget ut. The Silent Age er et flott eventyr i mobilformat, og jeg gleder meg stort til neste kapittel.

Retro stil.

Fester Mudd: Curse of the Gold

Sjanger: Eventyr
System: Android
Utvikler: Replay Games Inc.

Last ned Fester Mudd: Curse of the Gold: Android (Gratis)

Fester Mudd er en stakkarslig fyr. Han bor alene på en ranch midt i ingenmannsland, og har verken venner eller jobb. Plutselig en dag får han et brev fra broren sin, som kan fortelle at han har funnet gull i en by langt unna, og trenger hjelp. Fester hopper på sitt trofaste esel, og eventyret kan starte.

Utvikleren kaller spillet en hyllest til gyldne æraen i eventyrspill, med tydelig inspirasjon til gamle LucasArts- og Sierra-spill. Dette er Monkey Island, bare i ville vesten. Grafikk og animasjoner er som i gamle dager og brukergrensesnittet ser ut som det gjorde på nittitallet, noe som fungerer veldig bra på mobilformatet.

Personlig liker jeg spillet best på nettbrett, da det gir meg litt mer plass. Grafikken er dog litt skarpere på telefon, siden spillet ikke er optimalisert for større format.

Gåteløsning og dialog er hovedfokus i spillet, og det er pek og klikk for å gjøre alt. Du må finne og kombinere gjenstander for å løse hindringene som ligger på din vei. Alt er logisk, og det var ingen store problem å finne ut hva som måtte gjøres.

Selv om Fester Mudd: Curse of the Gold ikke kan måle seg med nevnte Monkey Island verken på humor eller historie, er det et spill som hedrer eventyrspillene på en god måte.

Skrem innbyggerne med spøkelser.

Haunted Hollow

Sjanger: Plattform
System: iPhone, iPad
Utvikler: Firaxis

Last ned Haunted Hollow: iOS (Gratis)

Haunted Hollow er det velkjente utviklerfirmaet Firaxis første forsøk på et spill på iOS. De holder seg på kjente marker med et turbasert strategispill der du enten spiller mot en datastyrt motstander eller venner og kjente.

Du kan spille via nett, eller mot andre i samme rom som deg selv. Hele poenget med spillet er å bygge opp og utvide spøkelseshuset ditt, bringe fram ulike monstre og skremme livskiten av den stakkars landsbyen.

Motstanderen din prøver derimot på det samme, og mye av spenningen går på å utmanøvrere og lure han, slik at du står igjen som seierherre. Det er mange ulike monstre å velge i, fra raske spøkelser som skremmer til Frankenstein og varulver som er gode kjempere. Du har et gitt antall trekk hver runde, før det er motstanderens tur.

Som enspiller er det ganske tynt, men i kamp med andre er dette et godt strategispill.

Les også: Månedens anbefalte Android-spill i april
Les også: Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill i april

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden