Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Masse godsaker for både iOS og Android-brukere i oktober.

1: Side 1
2: Side 2

Gradene har krøpet seg godt ned på den blå siden av gradestokken, det er fyr i peisen og snøen har allerede vist seg for første gang. Høst betyr spilling, sofakos og noe godt i koppen for meg, og da er det jammen godt at nye mobilspill aldri slutter å komme.

I denne månedens oppsummering finnes det forhåpentligvis noe for enhver smak, med strategi, action og hjernetrim til begge de to mobile plattformene. Fortsatt ikke noe Google Play Pass her til lands, så den oppsummeringen håper jeg kommer før jul i hvert fall.

Soccer Manager 2020

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Soccer Manager Ltd

Last ned Soccer Manager 2020: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Soccer Manager 2020 fortsetter serien på en god måte, uten at det er noen store overraskelser eller nyvinninger å finne. Her finner du nesten en uendelig mengde timer med spilling hvis du liker det, og du får mulighet til å styre stort sett alt som har med en fotballklubb å gjøre.

Du kjøper og selger spillere, styrer kontrakter, treninger og forberedelser inn mot kamper. Du setter selvsagt opp lag og taktikk, velger spillestil og formasjoner og alt rundt kampen. I tillegg bygger du også stadion og andre fasiliteter som gjør klubben bedre og mer verdt.

Grensesnittet fungerer godt til alt du gjør, selv om kanskje teksten tidvis kan være litt liten, spesielt på en mindre telefon. Men det er noe med mengden spill her, alle valgene og hvor gøy det er å få Lillestrøm inn som vinnere i Champions League som gjør dette skikkelig moro.

Alluris

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: 562 Interactive

Last ned Alluris: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Alluris er et helt nydelig spill. Den visuelle stilen og kvaliteten på grafikken er veldig imponerende. Det er såpass pent at jeg ved flere anledninger har vist det til venner og familie, bare for å vise fram hvor pent et mobilspill faktisk kan være nå i 2019.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Men det er ikke bare utseende som gjør et bra spill, og i Alluris så har de blandet rollespill, historiespill der du velger din egen handling, og valg-mekanikken fra Reigns. Når du kommer til et eller annet valg i spill får du opp en kort. Du sveiper til høyre eller venstre for to ulike valg, og tar så konsekvensene av det valget etterpå. Du har helse- og karmapoeng, samt går opp i nivå og samler penger. Alt har en mening i spillet, og alt presenteres på en flott måte.

Alluris er velskrevet, vellaget og det er morsomt å se hvor historien går. To gjennomspillinger kan bli ganske unike, og det er morsomt å se alt av muligheter som ligger i spillet.

Woofball Manager

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Swipe Studios

Last ned Woofball Manager: iOS. Pris: 11 kroner.

Etter to minutter med Woofball Manager skjønte jeg at dette var et spill jeg bare måtte ha med på månedens liste. Dette spillet er veldig likt Swipe Manager, for de som har spilt det, bare at alt av spillere er hunder, og det er hundeordspill så langt øyet kan se.

Her møter du på Paul Pugba og Antoine Fleazmann, John Terrier og Frank Lampost. Det er en helt herlig sjarm og humor i spillet, og hver eneste nye hundenavn som dukker opp er en fryd. Det er noe med hvordan utviklerne har omfavnet at dette er skikkelig teit, men allikevel kjørt løpet fullt ut jeg setter veldig pris på.

Selvet spillet går ut på å velge mellom to ulike valg ved å sveipe et kort til høyre eller venste, akkurat som Alluris. Dette balanseres ved at hvert valg får en effekt på en eller flere av fire målere på toppen av skjermen. Du kan spille 15 sesonger for spillet er slutt, og det er enkelt og moro.

Dear Esther

Sjanger: Historie
System: iOS
Utvikler: The Chinese Room

Last ned Dear Esther: iOS. Pris: 55 kroner

De aller fleste har trolig hørt om Dear Esther nå. Spillet kom ut for aller første gang for over 7 år siden, og har siden blitt gitt ut på flere plattformer. Nå står iOS for tur, og dette er en veldig god versjon av et veldig fascinerende spill.

Når det kom vant det en rekke priser, og etter å spilt gjennom det enda en gang (den første gangen jeg gjorde det var i 2012), så er det lett å skjønne hvorfor. Dette er stemningsfullt, unikt og en spesiell spillopplevelse. Du utforsker en øde øy, og når du går rundt der fortelles historien.

Et viktig punkt å merke seg er at det er essensielt å spille med lyd på, og aller helst med et headsett koblet til telefonen eller iPaden. Da får du maksimalt ut av lyddesign og den nydelige musikken i spillet. Noe mer enn dette vil jeg ikke avsløre, annet enn at dette er et spill det er verdt å bruke en kveld på.

Takoway

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Daylight Studios

Last ned Takoway: iOS, Android. Pris: 26 - 33 kroner.

Takoway er et søtt, koselig spill med masse farger, søte figurer og god stemning. Men la deg ikke lure, her vaker det et ganske vanskelig spill til tider, som i hvert fall fikk meg til å rive meg i håret av frustrasjon over min egen idioti til tider.

Det gjør det heldigvis på de rette måtene. Takoway er et plattformspill som leker med perspektiver for å utfordre deg som spiller. Et tilsynelatende enkelt brett er kanskje ikke så lett, og jeg har til tider stirret dumt på skjermen i flere minutter uten å finne en løsning. Men når du først ser den er den så åpenbar at det nesten er pinlig.

Det er masse sjarm og glede, herlige figurer og masse utfordring in Takoway.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden