Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Masse godsaker for både iOS og Android-brukere i oktober.

1: Side 1
2: Side 2

Bouncer Story

Sjanger: Simulasjon
System: iOS, Android
Utvikler: Helmi Games

Last ned Bouncer Story: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Her skal du, som tittelen kanskje avslører, spille som en dørvakt til en eller annen pub eller utested. Du må sjekke legitimasjon, kanskje bruke muskler, men det dukker også opp en hel haug med andre problemer.

Det morsomme her er ikke selve jobben eller slåssingen, men hvor mye det faktisk er du har kontroll på, og hvor interessant det er å følge med på og forme denne dørvaktens liv. Du skylder penger, du hjelper kanskje politiet, og må passe på å ha nok penger fra dag til dag. Alt sammen pakket inn i en flott visuell stil som passer spillet perfekt.

Jeg ble skikkelig glad i hovedfiguren min, og ville virkelig at alt skulle ordne seg for den fine fyren. Annerledes, men veldig underholdende spill som har mye mer dybde enn det kanskje ser ut til.

Xenowerk Tactics

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Pixelbite

Last ned Xenowerk Tactics: iOS, Android. Pris: 79 kroner.

Xenowerk Tactics er ikke redd for å utfordre deg som spiller. Det er vanskelig til tider, det er haugevis med fiender, både store og små, og du må ta de rette valgene til den rette tiden for å overleve. Men du verden så deilig det er når valgene dine fungerer som du tenker, og du snur en tapende kamp til en seier.

Her skal du ta med deg et lag ut på forskjellige oppdrag rundt i verdensrommet, og du møter på masse monstre, noen verre enn andre. Du kan oppgradere utstyr, bestemme våpen og så videre, og ute på oppdragene står du fritt til å styre hvordan du går fram. Spillet foregår i sanntid, men du kan når som helst pause og bestemme hvor alle figurene skal gå, hvem de skal skyte på, og hva de skal gjøre.

Alt fungerer utmerket sammen, med et godt grensesnitt, tydelig informasjon om hva som skjer og hvordan det skjer, og med intuitive kontroller. Dette er skikkelig bra strategimoro på telefonen, og noe jeg anbefaler alle som liker denne typen spill.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Bad North: Jotunn Edition

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Raw Fury

Last ned Bad North: Jotunn Edition: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Enda et strategispill i månedens oppsummering, men jeg kan ikke la være å ta med Bad North: Jotunn Edition. Dette er et fabelaktig strategispill som viser at ofte så er det enkle det beste. Alt foregår med enkle klikk på skjermen, grensesnittet er minimalt men gir alt av informasjon du trenger, og det er et helt nydelig spill.

Nivåene er vilkårlig genererte for hver gang, så ingen gjennomspilling er lik. Det imponerer da stort at nivåene er så bra laget, så varierte at det er nesten så jeg ikke tror på at det er vilkårlig hver gang. Den kunstige intelligensen du møter på er smart, og du kan selv justere vanskelighetsgraden hvis du skulle ønske det.

Alt dette er overført til mobilen på en smart og god måte, og det fungerer like godt på mobil som på nettbrett. Enkle kontroller gjør at berøringskjerm ikke er noen som helst hindring underveis. En strategiperle flere burde sjekke ut.

Monolisk

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Trickster Arts

Last ned Raiders of the North Sea: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

I Monolisk skal du utforske grotter, mose haugevis med fiender på veien, og samle inn utstyr og skatter slik at du blir litt bedre til å utforske den neste grotten. Kampsystemet er enkelt og greit, og det fungerer bra med kontrollene på berøringsskjerm.

Når du gjør ferdig en grotte har du forhåpentligvis samlet inn et eller flere kort. Dette kan være for eksempel evner du kan utstyre en av de fem heltene dine med, som er med på å definere spillestilen deres. Du kan også lage egne kort etter hvert, ytterligere tilpasset det du vil.

Det morsomste i Monolisk er imidlertid nivådesigneren. Her kan du lage egne brett, plassere monstre og alt sammen, og det er både inuitivt og lett å lære seg. Det er ikke ofte jeg synes dette er veldig gøy, men akkurat her koste jeg meg med det. Og det er veldig gøy å se hva andre folk lager, og dette gir også nesten en uendelig mengdre brett du kan bryne heltene dine på.

Call of Duty Mobile

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Activision

Last ned Call of Duty Mobile: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Ja, Call of Duty: Modern Warfare har akkurat kommet til konsoll og PC. Ja, det er et skikkelig bra spill, i hvert fall i følge vår anmelder. Er det da plass til enda et Call of Duty-spill på timeplan. Ja, siden dette er på mobilen, og det er lettere ta med seg den på do.

Call of Duty er endelig på mobil, og det er faktisk ganske bra. Jeg er litt overrasket over hvor bra det faktisk er, og da spesielt hvordan selve skytefølelsen og kontrollene fungerer på mobil. Standardoppsettet er ikke optimalt, men hvis du bruker litt tid på innstillinger, finjusterer litt slik at du føler du fant det som fungerer for deg, så er det skikkelig mye spill å like her.

Jeg koser meg mest med Team Deathmatch og Battle Royale-modiene så langt. Det er kaotisk, det går fort men det er sabla moro. Jeg har opplevd veldig lite tekniske problemer, serverene ser ut til å takle den enorme mengden spillere bra, og det både ser og kjører bra, både på iPhone 8 og OnePlus 7T.

Det er imidlertid en hel haug med muligheter for å bruke penger på både mikrotransaksjoner og Battle Pass, og de er ikke fremmed for å mase på deg, så du må klare å se forbi det. De er ikke nødvendig for å nyte spillet, men det er litt slitsomt uansett. Bortsett fra dette er Call of Duty Mobile et solid skytespill.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i september»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden