Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Vi blir overrasket om ikke ett av spillene blir like populært som Clash of Clans.

1: Side 1
2: Side 2

Våren begynner å krype over oss, snøen smelter og sola varmer mer og mer for hver dag som går.

Selv om det kanskje frister mer og mer å begi seg ut i frisk luft, betyr ikke det at man ikke trenger å kose seg med et mobilspill eller ti.

Blant de utvalgte spillene fra mars skal du gjøre alt fra å bygge opp imperiet ditt til å finne malingskoster.

Telepaint

Sjanger: Plattform, gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Acid Nerve

Last ned Telepaint: iOS. Pris: 29 kroner.

Han vil bare finne penselen sin.

Jeg har aldri tidligere spilt et spill der protagonisten er en bøtte med maling. I Telepaint er du nettopp dette, og det eneste det lille spannet med maling ønsker er å gjenforenes med malekosten sin.

Det er imidlertid ikke like enkelt som det høres ut, for i løpet av de over 100 nivåene som finnes i spillet er det en hel haug med gåter som må løses for å få dette til. I starten er det ganske enkelt, men etter hvert kompliseres gåtene så de fremstår som nesten umulige.

Malingsspannet rusler automatisk avgårde, og du må manipulere ting rundt slik at han kommer frem til penselen. Etter hvert kommer det pigger som må unngås, magneter som må flyttes og gulv eller vegger som må manipuleres. Når et vanskelig brett endelig løses er det en utrolig deilig følelse.

Ikke la deg lure av den søte visuelle stilen, dette er et beintøft og solid mobilspill.

Total War Battles: Kingdom

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android (finnes også på Steam)
Utvikler: The Creative Assembly

Last ned Total War Battles: Kingdom: iOS, Android. Pris: Gratis.

Bygg opp imperiet ditt.

Total War Battles: Kingdom er et gratisspill satt til Total War-universet. På PC, der serien er mest kjent, er det kampene og den dype strategien rundt disse spillene er kjent for.

Disse finner du også, i en forenklet versjon, i dette mobilspillet. Det er likevel ikke det som gjør at jeg koser meg så mye med spillet, det er det byggingen av imperiet mitt som gjør. For det er nemlig ikke kampene du bruker mest tid på i spillet, det er alt det andre som gjør det så bra.

Du skal bygge opp riket ditt, og det gjør du ved å hogge trær, bygge veier, sørger for bosteder til alle dine innbyggere og kobler riket ditt sammen slik at det blir størst mulig. Alle handlingene gjøres ved å trykke på enheten du vil at skal gjøre noe, og så trykke på området du vil at han skal gjøre det i. Kontrolloppsettet er intuitivt og enkelt å lære seg.

Kampene er gode, og kan etter hvert bli riktig så utfordrende. Man må tenke og vurdere ulike typer tropper opp mot hverandre, og prøve å utmanøvrere fiendene som står på den andre siden av slagmarken. Og når det før klikker er det en deilig følelse.

7 Mages

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Napoleon Games

Last ned 7 Mages: iOS, Android. Pris: Gratis.

Beinrangel.

7 Mages er et førstepersons rollespill i samme stil som det kritikerroste PC-spillet Legend of Grimrock. Her skal du lede en gjeng helter i kamp mot fiendene gjennom timesvis med solid og god mobilspillunderholdning.

Du flytter en og en rute av gangen, og når du møter på en fiendene er kampene turbaserte. Du starter med kun en figur, men du utvider raskt gruppen din til flere kjempere. Disse kan du dele opp slik at alle kan gå og utforske hver for seg om du så vil. Kampsystemet virker kanskje litt tynt og ensformig i starten, men det blir raskt både vanskelig og morsomt. Du får mange evner, og det lønner seg å ta veloverveide valg.

7 Mages har et godt lydspor, og ser nydelig ut. Fiendeutvalget er litt tynt, men områdene man beveger seg i er flotte å se på. Spillets svakhet ligger i opplæringsdelen, som ikke er kjempegod, og et ganske labert grensesnitt.

Utover dette er det et solid spill, men flere titalls timer med moro.

Basketball Stars

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Miniclip

Last ned Basketball Stars: iOS, Android. Pris: Gratis.

Swish!

Ved første øyekast ser Baskeball Stars ut som et standard sveipespill. Du sveiper fingeren over skjermen for å kaste ballen mot kurven, og håper i det lengste at du treffer. Selve kontrollen over skuddene dine er god, og kjennes presist ut.

Det er imidlertid muligheten for flerspiller som gjør at dette spiller skiller seg fra mengden. Her kan du sette en liten sum av spillets valuta, og kjempe mot andre spillere i ulike spillmodi. Vinner du får du potten, men hvis du taper sitter du ikke igjen med noen ting.

I en av spilmodiene er det om å gjøre å score flest mulig poeng på en gitt tid. Du får to poeng for å treffe, tre for et perfekt skudd. Får du flere på rad vil du etter hvert få dobbel poengsum. I den andre modusen er en spiller angriper og en annen forsvarer. Her skal du prøve å lure motstanderen med finter før du skyter, eller prøve å lese hva angriperen gjør og blokkere skuddet.

Kampene er raske å finne, og er over på ganske kort tid også. Det er morsomt, og et spill det er lett å spille i både små og større doser.

Dream Machine: The Game

Kul stil.

Sjanger: Plattform, gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: GameDigits

Last ned Dream Machine: iOS, Android. Pris: 9 kroner.

Jeg har snakket varmt og mye om Monument Valley et par ganger i denne artikkelserien. Det er helt tydelig at utviklerne av Dream Machine har hentet mye inspirasjon fra nevnte spill, men de har helt klart laget sin egen vri på denne sjangeren.

Her skal du hjelpe en liten robot å komme seg fra A til B gjennom en rekke ulike nivåer. Den beveger seg automatisk, og dermed spiller timing og det å forutse hva som skjer en stor rolle. Du må bevege plattformer og andre gjenstander til riktig tid slik at roboten kommer seg videre.

I tillegg til dette har du også fiender som må unngås, og til og med sjefskamper som har sin egen lille vri. Dette gjør at Dream Machine hele tiden kjennes variert og nytt ut. Vanskelighetsnivået på brettene er imidlertid litt ujevn, og litt upresise kontroller gjør at de mest intense nivåene kanskje er litt vanskeligere enn de hadde trengt.

Til tross for noen små problemer er Dream Machine et underholdende og utfordrende gåtespill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden