Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Vi blir overrasket om ikke ett av spillene blir like populært som Clash of Clans.

1: Side 1
2: Side 2

9th Dawn 2

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Valorware

Last ned 9th Dawn 2: iOS, Android. Pris: 82 kroner.

9th Dawn 2 er fortsettelsen på eneren som kom for drøyt tre år siden. Det er et rollespill som alle de som var innom spill som Ultima i sin tid vil kjenne seg godt igjen i.

Gammel og god stil.

Du befinner deg i en åpen verden, og har tre ulike klasser å velge mellom. Du starter med et introduksjonsoppdrag, men det er helt opp til hver enkelt spiller om man vil gjøre det eller ei. Du står helt fritt til å løpe rundt og utforske verdenen du befinner deg i akkurat som du selv ønsker.

Denne friheten kan være litt overveldende, spesielt når man grensesnittet og informasjonen i spillet formidles på en klønete måte. Kontrollene er forbedret sammenlignet med eneren, og den virtuelle stikka er mye bedre enn å trykke på skjermen hundre ganger for å treffe rett gjenstand.

Historien i spillet er grei, men det er friheten til å lage sine egne eventyr som er spillets aller største styrke. Og det finnes enormt mye spill å ta av her.

Clash Royale

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Supercell

Last ned Clash Royale: iOS, Android. Pris: Gratis.

Her gjelder det å ta de rette valgene.

Det er Supercell, selskapet bak braksuksessen Clash of Clans, som står bak Clash Royale. Spillet er satt til samme univers, og alle som har vært innom Clash of Clans vil kjenne igjen visse elementer.

Clash Royale er imidlertid et helt annet type spill, og er et bevis på at Supercell virkelig vet hva de driver med. Du laster ned spillet, går igjennom en kjapp introsekvens og har i bunn og grunn lært deg alt du trenger for å ha det moro i løpet av fem minutter.

Her skal du spille mot en annen spiller på et brett. Dere har begge tre tårn, og det er om å gjøre å få ned fiendens tårn før han tar dine. Du gjør dette ved å sende ulike enheter mot fiendens tårn på høyre eller venstre side av kartet. Du kan til enhver tid velge mellom fire ulike enheter, som alle koster eliksir. Dette er energien din, og med en gang du kaster et kort bruker du en gitt mengde eliksir. Da må denne regenerere før du kan kaste ut nye enheter på brettet.

Kampene er over i løpet av noen minutter, og de kan bli riktig spennende. Det er en flott balanse i spillet, alt er enkelt og lett og forstå. Det er mye dybde i kampsystemet, og selv etter mange timer med spilling er jeg enda ikke utlært.

Det vil overraske meg stort om ikke Clash Royale blir en like stor suksess som Clash of Clans.

Dungeon Monsters RPG

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Mana Cube

Last ned Dungeon Monsters RPG: iOS, Android. Pris: Gratis.

Her kan du være monsteret for en gangs skyld.

Dungeon Monsters RPG er kanskje det mest generiske navnet man kan lage på et mobilspill. Det skjuler seg imidlertid et ganske så bra spill bak det kjedelige navnet, og det er verdt å sjekke ut.

Her skal man styre en rekke monstre gjennom mange ulike grotter. Monstrene har forskjellige styrker basert på elementer, og de har alle sine styrker og svakheter. Dungeon Monsters RPG blander også kortsamlespill med førstepersons rollespill på en god måte, og føles ganske unikt i så måte.

Du sveiper opp eller til siden for å bevege deg, og bruker de ulike enhetene dine i turbaserte kamper mot andre monstre. Et balansert lag er definitivt å anbefale for å komme seg igjennom på en grei måte, spillet er på ingen måte en enkel og hjernedød affære.

Etter hvert kan det bli litt repetativt og lite variert, men det er uansett et solid mobilspill å finne her.

Legacy Quest

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Nexon

Last ned Legacy Quest: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hakk og slå løs på fiendene.

Enda et rollespill der man skal utforske en rekke ulike grotter i på jakt etter skatter og forbedret utstyr. Dette er imidlertid ikke førsteperson slik de to tidligere nevnte rollespillene har vært, men et isometrisk rollespill med mer fokus på action.

Her er det kampene, og det å mose fiendene med heftige angrep som i står i første rekke. Du styrer figuren med en virtuell stikke på den ene siden av skjermen, og angriper eller gjør andre ting med knapper på den andre.

Kontrollene fungerer bra, og er enkle å lære seg. Spillet blir aldri for vanskelig, men balanserer læringskurven og utfordringene det gir deg på en god måte. De tre ulike figurene har hver sin stil, og du kan bytte fritt mellom oppdragene.

Litt synd at de går opp i styrke og nivå individuelt, noe som gjør at du må spille mye av det samme innholdet flere ganger for å holde de på likt nivå. Det er uansett kampsystemet og kontrollene som gjør at Legacy Quest fortjener å sjekkes ut.

Winterstate

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: PlayRaven

Last ned Winterstate: iOS, Android. Pris: Gratis.

Krig med kjøretøy.

I Winterstate så skal du samle og styre en hær i kamp mot andre. Mennesklige tropper er imidlertid byttet ut med ulike kjøretøy, og det er opp til deg å samle sammen de beste slik at du får kjempet tilbake kontrollen over et postapokalyptisk Amerika.

Du starter med en liten bil, men utover i spillet låser du opp fem ulike typer kjøretør, alle med sine roller å fylle. Noen av de tåler mye skade og skal stå fremst, mens andre er som artilleri og skal kun gjøre skade på fiendens enheter.

Spillet blir vanskelig litt vel fort, uten helt å forklare spilleren hva de burde gjøre, og akkurat her burde utviklerne ha tatt seg tid til å forklare ting litt bedre for nye spillere. Men når man først får taket på hvordan ting fungerer skjuler det seg et solid og vakkert strategispill her.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i februar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden