Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Hjernetrim og skatespill blant de utvalgte fra mai-måned.

1: Side 1
2: Side 2

Grilling, bading, solkrem og varme står på menyen i vårt vakre land. Sommeren er ikke lang, men den er like rundt hjørnet nå.

Husk å ta med mobilen eller nettbrettet på stranda, for mobilspillene tar ikke sommerferie slik alle skoleungene gjør. Denne måneden har det kommer flere solide spill, noen vanskelige og andre bare morsomme.

Mr. Crab 2

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Illusion Labs

Kul krabbe.

Last ned Mr Crab 2: iOS. Pris: Gratis.

Mr. Crab er tilbake, og han må fortsett redde de små babykrabbene, akkurat slik han gjorde i det første spillet. Også denne gangen styrer man krabben til høyre eller venstre ved å trykke på siden av skjermen, og ved å trykke på skjermen hopper krabben.

Alle nivåene i spillet går oppover og rundt et rør eller lignende, og gir en litt annerledes tilnærming til plattformspill. Du klatrer, hopper op spretter oppover brettet, redder de små krabbene og samler stjerner på vei mot toppen. Kontrollene er enkle og responsive, og fungerer godt.

Stjernene kan du bytte inn mot diverse kosmetiske gjenstander som for eksempel hatter. Den visuelle stilen i spillet er fargerik og morsom, og passer til tonen i spillet.

Mr. Crab 2 er et enkelt, men solid plattformspill som passer for både små og store spillere.

Uncharted: Fortune Hunter

Sjanger: Puzzle, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: PlayStation Mobile Inc.

Nathan er heit om dagen.

Last ned Uncharted: Fortune Hunter: iOS, Android. Pris: Gratis.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Nathan Drake finne veien til mobilen for aller første gang, nesten samtidig som Uncharted 4 kom til PlayStation 4. Spillet kan minne litt om Lara Croft: GO – man skal lede Drake gjennom et rutenett fylt med feller og andre ting på vei mot en skatt.

Ved å trykke og dra bestemmer man hvor hovedpersonen går, og når man slipper begynner han å bevege seg. Etter hvert som man kommer lenger kommer det feller som skyter, steiner som blir borte og en rekke andre ting som kompliserer veien mot premien. I tillegg har man en gitt mengde med steg på seg for å få nøkkelen slik at man får låst opp skatten.

Spillet fungerer overraskende godt, det har en fin økning i vanskelighetsgrad, og for de som måtte ønske det så får man i tillegg goder til Uncharted 4: A Thief's End ved å fullføre visse ting i mobilspillet.

Pathfinder Adventures

Sjanger: Action, plattform
System: iPad
Utvikler: Obsidian Entertainment

Kort så lang øye rekker.

Last ned Pathfinder Adventures: iPad. Pris: Gratis.

Pathfinder er et veldig kjent rollespillsystem i samme til som Dungeons & Dragons. For en liten stund siden kom en forenklet kortversjon kalt Pathfinder Adventures Card Game. Det er dette kortspillet denne versjonen er basert på, og de har laget en underholdende og god mobilspillversjon av Pathfinder.

I Pathfinder Adventures har du en rekke kort som representerer helse, utstyr og en rekke andre ting. Når du reiser til et område der du har et oppdrag, trekker du kort fra en bunke. Disse kortene kan være monstre, gjenstander eller sjefskampen i det området.

Når du trekker et monster, kan du bruke et av kortene du har på hånden for å gjøre terningsjekken lettere. Det kan være et skjold som gir deg økt beskyttelse, eller en rekke andre ting. Alle kort har en form for sjekk, så regn med å rulle mye terning.

Det er morsomt å bygge kortstokker som fungerer, oppgradere med bedre kort og endelig greie de ulike områdene etter hvert som man blir bedre. Spillet overkompliserer seg selv litt i introduksjonen, men etter litt tid er man godt inne i regelsettet.

Spillet er gratis å laste ned, men det koster 269 kroner å kjøpe alle oppdragene som finnes i spillet. Innholdet som er gratis gir mye spill i seg selv, og for undertegnede holdt det i massevis.

Titan Quest

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: DotEmu

God, gammel klassiker.

Last ned Titan Quest: iOS. Pris: 85 kroner.

Titan Quest kom for første gang til PC for ti år siden. Det er et «hack & slash»-spill der man skal drepe haugevis med monstre, oppgradere figuren og redde verden fra undergang.

Mobilversjonen er stort sett lik PC-versjonen, men de har gjort flere nødvendige endringer for å tilpasse spillet berøringsskjerm. På samme måte som i PlayStation-versjonen av Diablo 3 har du direkte kontroll på figuren din, i stedet for å trykke dit du vil figuren skal gå. Det fungerer godt med en virtuell stikke på den ene siden, og knapper for egenskapene dine på den andre.

Noen ganger gjør figuren andre ting enn det jeg vil, men stort sett så fungerer kontrollene bra. En av de tingene spillet sliter med er ytelsen, som kan stupe ganske radikalt til tider. Det er liten tvil om at Titan Quest presser maskinvaren, og til tider kan flyter det ganske dårlig.

Utover dette er det et meget solid rollespill, og blant det bedre du finner i denne sjangeren i dette formatet.

Imbroglio

Sjanger: Historie, strategi
System: iOS
Utvikler: Failbetter Games

Brettet forandrer seg stadig.

Last ned Imbroglio: iOS. Pris: 44 kroner.

I Imbroglio tar du med en figur inn i en type labyrint. I denne labyrinten finnes det er lilla stjerne du skal samle inn. Hvert nivå er delt inn som et rutenett, og på hvert rutenett finnes det et ikon. Disse ikonene er viktig når monsterene kommer inn gjennom en dør og angriper figuren din.

Et ikon kan for eksempel bety angrep fra avstand, eller et annet kan være et magisk angrep. Et monster kan tåle flere fysiske angrep, men ikke like mye magi, og det er derfor viktig å prøve å manøvrere figuren slik at man dreper monsteret mest mulig effektivt.

Monsterene flytter seg imidlertid når man flytter figuren, og da må man noen ganger ta til takke med det man får. Når man endelig får fatt i stjernen, flytter vegger og ikoner på seg, og man starter på neste brett.

Smart og utfordrende spill som vrir litt på hva man er vant til, og som krever at man tenker et steg eller tre frem til enhver tid.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden