Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Hjernetrim og skatespill blant de utvalgte fra mai-måned.

1: Side 1
2: Side 2

Mekorama

Sjanger: Puzzle, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Martin Magni

Last ned Mekorama: iOS, Android. Pris: Gratis.

Mekorama er et spill ikke ulikt Monument Valley, et av de beste mobilspillene man får tak i. Her ser du også ovenfra og ned, og du skal hjelpe en robot finne veien fra A til B.

Søt grafikk.

Synsvinkel og nivådesignet gjør at veien ikke alltid er like lett å finne, men når man først finner den er det tydelig som dagen er lang at akkurat det var løsningen. Gjennom 50 ulike nivåer settes de små grå på en prøve gang etter gang, selv om det aldri blir altfor vanskelig.

Det som gjør at Mekorama skiller seg ut er at man kan lage egne brett i spillet. Nivådesigneren fungerer veldig bra, og det er enkelt å dele og finne andre sine brett. Dermed øker levetiden til spillet betraktelig, og det finnes mye bra å hente ut allerede.

Skateboard Party 3

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Ratrod Studio

Ta en ollie!

Last ned Skateboard Party 3: iOS. Pris: 22 kroner.

Skating er morsomt, og det har kommet en rekke gode skatespill også på mobilen. På konsoller er det i bunn og grunn to ulike variasjoner av skatespill, og det samme stemmer også på mobil. Du har SKATE-serien, som er litt mer jordnær og lik vanlig skating. Så har du Tony Hawk-spillene, der man drar på med de villeste triksene og kombinasjonene som finnes.

Skateboard Party 3 faller i siste kategori, og prøver å nære seg noe av det Tony Hawk-spillene er på konsoll. Her grinder, spinner og hopper du høyt, og prøver å koble sammen triks etter triks som best du kan.

Kontrollene fungerer godt til dette. Du har en stikke på ene siden av skjermen, og knapper på den andre. Knappene tilsvarer grind, grabs og andre triks, og kombinasjoner av retning og knapp gir ulike triks.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Nivåene man skater på er store, og det finnes mye kule steder å gjøre triksene på. Skateboard Party 3 er et vellaget spill, og det greier å gjøre akkurat det det prøver på.

Warhammer 40,000: Regicide

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Hammerfall Publishing Global

Sjakk med bomber og raketter.

Last ned Warhammer 40,000: Regicide: iOS. Pris: 44 kroner.

Det virker som om Warhammer er stort sett over alt om dagen. Det kommer mange mobilspill med den kjente merkevaren, og det kommer også spill på andre plattformer.

Warhammer 40,000: Regicide er en blanding mellom fantasiuniverset Warhammer og sjakk, og det blander de to sammen på en morsom og underholdende måte.

Her spiller man altså sjakk, men i stedet for de vanlige brikkene er det orker og romsoldater man styrer. De flyttes rundt på brettet på samme måte som i sjakk, men egenskapene til brikkene er ikke helt standard.

Du kan sveve opp i lufta, skyte raketter og en rekke andre ting som gjør dette til en ganske så eksplosiv form for sjakk. Og den fungerer også veldig godt, og mobilversjonen er minst like bra som PC-versjonen.

INKS.

Flotte farger.

Sjanger: Arkade
System: iOS
Utvikler: State of Play Games

Last ned INKS.: iOS. Pris: 22 kroner.

INKS. er det nye spillet til skaperne av Lumino City, som høstet gode kritikker her på Gamer.no i sin tid. Denne gangen har de tatt for seg pinball-sjangeren, og gitt den en fargerik og morsom vri.

INKS. ser ganske kjedelig og platt ut før du begynner. Du har et brett foran deg, to «bumpere» nederst på skjermen og noen kladder med farge. Det er først når du begynner å skyte ballen mot fargene, og ser at du deretter farger nivået etterhvert som du skyter ballene fram og tilbake at spillet faller litt på plass.

Du skal treffe ulike mål i løpet av et brett, og jo mer du spiller jo nærmere et kunstverk kommer du. Når alle målene er truffet flyttes man videre til neste brett. Hvor bra du gjør det kan du se på ballen du spiller med. Den startet gullfarget, men endrer seg til sølv, bronse eller svart alt etter hvor bra poengsum du har samlet.

INKS. er et enkelt, flott mobilspill som sliter litt med variasjon, men som passer utmerket til korte spilløkter.

Nydelig stil.

Warp Shift

Sjanger: Puzzle
System: iOS
Utvikler: FISHLABS

Last ned Warp Shift: iOS. Pris: 33 kroner.

Warp Shift er uten tvil det flotteste spillet i månedens liste. Den visuelle stilen er nydelig, animasjonene er flotte og det ser fantastisk bra ut.

Et brett er en samling med bokser. I en av disse boksene er en jente fanget. Ved å flytte rundt på boksene, og få fargene til å stemme overens, kan denne jenta flytte seg fra den ene til den andre boksen.

Hvert nivå har en utgang, og målet er å komme seg dit ved å bruke så få trekk som mulig. Det er ingen av brettene som er veldig vanskelig å løse i seg selv, men det er morsomt å prøve å finne den mest effektive måten å gjøre det på.

Utover i spillet blir det vanskeligere, og flere elementer blandes inn. Det har en fin progresjon, og Warp Shift er en fryd fra start til mål.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i april»

Mr Crab 2
iPhone
Pathfinder Adventures
iPad
Titan Quest
iPhone
Imbroglio
iPhone
Uncharted: Fortune Hunter
Android
Mekorama
Android
Skateboard Party 3
iPhone
Warhammer 40,000: Regicide
iPhone
INKS.
iPhone
Warp Shift
iPhone
1: Side 1
2: Side 2

Les også

Siste fra forsiden