Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

En gammel manns reise og mobilversjoner av PC-spill er blant de utvalgte i mai.

Old Man's Journey er et av månedens spill.
Match 3
1: Side 1
2: Side 2

Kom mai, du skjønne milde, fylt med gode spill til mobil. Mellom alle ispinner og pølse-i-lomper kom det er rekke underholdende og bra spill på det mobile formatet også i denne måneden.

Igjen finner vi en blanding av nye spill, oppfølgere og porteringer eller mobilversjoner av PC- eller konsollspill. Her finner du rørende historier, heseblesende slåsskamper og mange andre godsaker.

To the Moon

Stilen er nydelig.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: X. D. Network Inc

Last ned To the Moon: iOS,Android. Pris: 55 kroner.

To the Moon er en indieperle som kom på PC for drøye seks år siden. Vår anmelder klinte til og gav det full pott, og skrøt av historien og formidlingen i spillet. Etter å ha spilt igjennom de cirka to timene spillet varer må jeg si meg ganske enig.

Spillet er helt uten kamper og fiender. Du spiller igjennom og opplever en nær, varm og herlig historie. Den visuelle stilen er nydelig og detaljert, og er inspirert av 16-bits spill. Det er minimalistisk og flott, og passer bra til historien og underbygger stemningen i spillet.

Det siste som imponerer stort i To the Moon er musikken, som rett og slett er fantastisk bra. Jeg anbefaler å smekke på seg hodetelefoner med god lyd, krype ned i sofaen og kjøre gjennom hele spillet uten å legge det fra seg. Det var det jeg gjorde, og det var en flott spillopplevelse.

Skullgirls

Mye fart og farger!

Sjanger: Slåssespill
System: iOS, Android
Utvikler: Line Corporation

Last ned Skullgirls: iOS, Android. Pris: Gratis.

Enda et aldrende konsoll- og PC-spill som har funnet veien til mobilen. Dette populære indie-spillet ble sluppet for første gang i 2012, og fikk en god mottagelse da det kom. Dette er et 2D-slåssespill med en herlig stil, og rent teknisk er spillet imponerende i mobilformat.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Kontrollene er også tilpasset på en meget god måte, og det er tydelig at utviklerne har tatt lærdom av hva de andre vellykkede spillene i samme sjanger gjør som fungerer. Du trykker, sveiper og holder på skjermen for å gjøre angrep eller blokkere, og det holder en liten stund. Så må man lære seg kast, kontre fiendens angrep og det å holde motstanderen i lufta, «juggling» på fagspråket, så viser Skullgirls er herlig dybde.

I tillegg til dette har spillet flere rollespillelementer, med talenttrær og andre ting, som gjør at levetiden til spillet enda lenger. Skullgirls er rett og slett et meget solid slåssespill, også på mobilen.

Her Majesty's Spiffing

Morsomt og underholdende.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Billygoat

Last ned Her Majesty's Spigging: iOS, Android. Pris: 35 - 44 kroner.

Pek og klikk-sjangeren er av de sjangerene som passer best til berøringsskjerm og mobil. Også dette spillet, i likhet med de to spillene nevnt over, har kommet til mobil etter først å ha kommet på PC. Dette er imidlertid bare 6 måneder gammelt, så veien har ikke vært like lang.

Her Majesty's Spiffing er kanskje et av de mest britiske spillene jeg har spilt, og spillet renner over av, etter min mening, herlig britisk humor og satire. Handlingen er satt etter Brexit, og gir oss en alternativ versjon av hvordan akkurat den prosessen går.

Kontrollene er enkle og greie, og du kan velge mellom å trykke for å bevege figuren, eller holde fingeren på skjermen for å få opp en virtuell styrestikke. Begge alternativene fungerer godt, og overgangen til berøringsskjerm har utviklerne løst på en god måte.

Stemmeskuespillet er solid, dialogene er stort sett velskrevet, og det meste i Her Majesty's Spiffing fungerer riktig så bra.

Steredenn

Mye som skjer samtidig.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Pixelnest

Last ned Steredenn: iOS. Pris: 44 kroner.

Vi fortsetter rekken av PC og konsoll-spill som har fått en mobilversjon. Steredenn kom til PC og Xbox One sent i 2015. Dette er et 2D romskytespill der det kommer bølger med fiender, og det er opp til deg å styre romskipet ditt slik at du kommer deg lengst mulig.

Ulempen her er at du mister all progresjon når du dør, og i så måte har spillet hentet inn litt roguelike-elementer. Det gjør imidlertid ingenting, fordi kontrollene er så gode og presise at det eneste et dødsfall gjør er å lære meg hva jeg ikke burde gjøre neste gang.

En annen ting som holder Steredenn interessant er variasjon. Fiendebølgene er vilkårlig genererte, og du vet aldri helt hva som venter deg. Samtidig er også våpenutvalget stort, og det er alltid gøy å få tak i den neste oppgraderingen før sjefskampene.

Injustice 2

To kjemper møtes til dyst.

Sjanger: Slåssespill
System: iOS, Android
Utvikler: NetherRealm

Last ned Injustice 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Injustice var et av de aller beste slåssespillene i sin tid på mobil, og nummer 2 i rekken er ikke et unntak. Det får imidlertid god konkurranse fra Skullgirls denne måneden, og hvem av de to som er det beste mest opp til smak og behag egentlig.

I Injustice 2 skal du velge deg ut et lag med 3 ulike helter eller skurker, og kjempe mot andre lag sammensatt av samme blandingen. Du får nye helter av ulik kvalitet, og kan også oppgradere de eksisterende slik at de blir sterkere.

Du slåss ved å trykke eller sveipe på skjermen, du kan hoppe frem og tilbake, og har også et par spesialangrep som er unike for hver figur. I tillegg lader man opp et spesialangrep som gjør masse skade hvis man lander det.

Injustice 2 gjør ikke veldig mye nytt, men det er solid og velfungerende. Konsollversjonen er et mye bedre alternativ, men det er ingen grunn til at man ikke skal kunne kombinere de to spillene.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden